• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

26.03.2024

20:14

Mandarić i zvanično u Vojvodini! Novosađani najavili još jednu "bombu": Sledeći je Dušan Tadić!

Starsportphoto

Fudbal

Mandarić i zvanično u Vojvodini! Novosađani najavili još jednu "bombu": Sledeći je Dušan Tadić!

Podeli vest

Posle Milana, Dušan Tadić je sledeći za pregovore. Dušane, čekamo te i ponesi kapitensku traku, poručuje prvi čovek Vojvodine - Dragoljub Zbiljić.

Pre nekoliko dana kao bomba odjeknula je vest da će Milan Mandarić postati jedan od čelnika Vojvodine, a danas je iz Novog Sada stigla i zvanična potvrda. Nakon održane Skupštine Vojvodine - poznati srpski biznismen jednoglasnom odlukom izabran je za potpredsednika novosadskog velikana. 

Mandarić je ostavio dubok trag u svetskom fudbalu budući da je bio jedan od osnivača američke MLS lige, a nakon toga i vlasnik brojnih klubova u Evropi - Nice, Šeroloa, Šefild Venzdej, Portsmut, Lester i Olimpija Ljubljana. Nakon lutanja po svetu došlo je vreme za povratak u Novi Sad. 

- Pre mnogo godina sam iz Novog Sada otišao u Beograd, ali svaki dan kada bi sunce zalazilo, sa suprugom sam se vraćao u Novi Sad, jer nismo mogli da izdržimo bez ovog grada. Bio sam posle prisiljen da idem za američkim snom i put me odveo na taj kontintet gde sam proveo 35 godina, uspešno radeći u industriji, ali isto tako sam ušao i u fudbal. Voleo sam fudbal odmalena, samo što otac nije želeo da budem fudbaler, jer mu je komšija bio Toza Veselinović, a on je svakog ponedeljka tražio novac na zajam od mog oca, jer je gubio na kartama tokom vikenda - rekao je Mandarić, a potom nastavio. 

- Upadao sam kao mlad na utakmice Vojvodine želeći da gledam igrače koje sam voleo. Nadam se da ću ovog puta ući na stadion bez upadanja. Srećan sam što sam se upoznao sa predsednikom i drugim ljudima oko njega. Vodili smo sjajne razgovore i nije mi bilo teško reći 'da', iako je bilo mnogo puta reči o mom povratku u Novi Sad i Vojvodinu. Međutim, nekako sam svaki put išao na drugu stranu, u Francusku, Belgiju, Holandiju, Englesku, ali evo stigao sam konačno u Novi Sad. Velika mi je čast što sam ovde i učiniću sve da svojim iskustvom i snagom pomognem da se Vojvodina vrati tamo gde treba da bude, a to je da se bori za sami vrh tabele i da se pokaže Evropi, da bude pravi evropski klub. 

Foto: EPA Images

 

Zadovoljstvo povodom dolaska Milana Mandarića u Vojvodinu nije mogao da sakrije ni prvi čovek "lala" - Dragoljub Zbiljić. Predsednik novosadskog velikana istakao je da Mandarićev angažman samo prvi korak ka pravljenju moćnog tima na stadionu "Karađorđe", a da je naredna meta - Dušan Tadić!

- Posle Milana, Dušan Tadić je sledeći za pregovore. Ovim putem pozivam Dušana Tadića. Koliko danas ćemo krenuti pregovore… Dušane, čekamo te. Na njemu je da ponese kapitensku traku. On bi trebalo da bude taj Miloš Šestić iz 1988/89. Oko njega može da se stvori baza za velike snove. Javni poziv za Dušana Tadića. Nakon Milana Mandarića, očekujemo njega u klubu - rekao je Zbiljić nakon Skupštine kluba. 

Mandarić je nakon obilaska sportskog pogona Vojvodine bio veoma zadovoljan, a potom je objasnio da će se strategija Novosađana u budućnosti zasnivati na proizvodnji mladih igrača. 

- Kada sam video ove pomoćne terene, nisam mogao da verujem. To nema ni u Engleksoj, ni u jednom, ni u drugom Mančesteru. Želim da se razvije omladinska škola, jer mi je u svakom klubu to bio primarni cilj. Moramo da vratimo i navijače na stadion, jer su i oni važni partneri u klubu. Svi ovde radimo za isti cilj, a to je da budemo najbolji. Vojvodina mora da bude na vrhu tabele i da bude priznata u Evropi. Daću svaku vrstu podršlke koju mogu. Hvala svima na podršci i nadam se da se nećete razočarati - podvukao je Mandarić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija