• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.04.2024

13:01

Marijana sprema Mitra za EP!? Da li je ona rešenje za povredu? Čuveni stručnjak nema dilemu!

Peđa Milosavljević/EPA

Fudbal

Marijana sprema Mitra za EP!? Da li je ona rešenje za povredu? Čuveni stručnjak nema dilemu!

Podeli vest

Aleksandra Mitrovića (29) bi za Evropsko prvenstvo mogla da spremi Marijana Kovačević (62), tvrdi proslavljeni fudbalski stručnjak Milovan Rajevac (72)!

Čuveni trener, koji je kontroverznu doktorku vodio na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi kao člana stručnog štaba Gane, smatra da golgeter Srbije nema šta da izgubi ako se javi ženi koja je rešavala probleme brojnih srpskih i svetskih sportista.

Napadač Al Hilala u subotu je doživeo povredu zadnje lože na meču protiv Al Šababa. Klub iz Rijada oglasio se u ponedeljak uveče i saopštio da će pauza trajati šest nedelja. Dakle, na teren bi mogao da se vrati mesec dana pre početka EP (14. jun - 14. jul), pa je upitno u kojoj meri će biti spreman za najveći fudbalski događaj u 2024. godini. Jedno od rešenja mogao bi da bude odlazak kod čuvene isceliteljke, koja je lečila, između ostalih, i Novaka Đokovića.

Foto: Reuters

Aleksandar Mitrović

 

Sa njom je direktno sarađivao i čuveni stručnjak Milovan Rajevac. Iskusni trener, dok je bio selektor Gane, pozvao je doktorku Marijanu da se priključi reprezentaciji Gane tokom Mundijala u Južnoj Africi. Poznati Čajetinac kaže da bi nesumnjivo pomogla i popularnom Mitru.

- Mitrović je povredio zadnju ložu, a to je Marijanin fah. Normalno da treba sve pokušati, pa i odlazak kod nje. Naš najbolji tandem čine Mitrović i Tadić, oni su nam strateški najvažnija osovina. Sigurno da Aleksandar ima svoj tim lekara, a ako uključi Marijanu, sigurno će mu šanse za oporavak biti veće. Svi držimo palčeve da Mitar bude spreman za EURO - poručuje Rajevac.

Foto: Starsportphoto©

Doktorka Marijana Kovačević kao član reprezentacije Gane 2010. godine

 

 

 

Lečila Noleta, Dekija, Sergeja, Lamparda...

Marijana Kovačević je doktorka iz Beograda koja povrede mišića kod sportista navodno leči ubrizgavanjem konjske placente i specijalnim masažama, a lista onih kojima je pomogla je ogromna. Među sportistima koji su kod nje dolazili su Novak Đoković, Dejan Stanković, Sergej Milinković-Savić, Luka Modrić, Frenk Lampard, Robin van Persi, Filipo Inzagi, Vladimir Stojković, Branislav Ivanović, Saša Ilić, Igor Duljaj, Aleksandar Katai, Nemanja Nedović, Andrija Živković, Marko Pantelić, Mikael Esijen, Stefan Savić, Darijo Srna, Ivica Olić i brojni drugi.

 

 

Nekadašnji selektor brojnih stranih reprezentacija otkriva kako je došao na ideju da gospođu Kovačević pozove u nacionalni tim.

- Marijana je tada došla u našu bazu pred utakmicu sa Urugvajem u četvrtfinalu Mundijala. Posle dva sata oporavila je igrača, koji je sutradan igrao 120 minuta. Otkriću, u pitanju je bio Kevin Prins Boateng, on je povredio mišić. Zvao sam Marijanu, došla je, a šta je uradila, pojma nemam. Rekla je Kevinu da je na trećem spratu i da dođe kod nje na terapiju. On nije mogao da hoda, bukvalno. Posle dva sata, rekla mu je da siđe na teren, da šutne loptu iz sve snage uvis i da onda napravi nekoliko sprinteva. On je to uradio i sutradan zaigrao. Nismo mogli da verujemo da je to bilo moguće - dodaje Rajevac.

Foto: Reuters

Poznati srpski fudbalski stručnjak Milovan Rajevac

 

Saradnju sa njom, kaže, pamti po najboljem.

- Marijana je divna osoba, beskrajno joj hvala za sve to. Sledi veliko takmičenje narednog leta, verovatno će imati posla, ali i brojnih ponuda. Dugo traje sezona, mišići igrača su opterećeni. Sećam se te 2010, probleme sa povredama imali su Stiven Apija i Džon Mensa. Njih nije lečila, ali samo njeno prisustvo dalo im je sigurnost da izguraju taj meč sa Urugvajem - naglašava Rajevac.

Iskusni strateg nada se da će svi "orlovi" biti zdravi za EP.

- Držimo fige i Mitru i Piksiju, želim im da naprave odličan rezultat u Nemačkoj. To bismo svi voleli i navijamo da se desi - zaključuje Rajevac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ludilo! Otkrivene tajne čoveka koji je pokorio planetu! (VIDEO)
Fudbal

Ludilo! Otkrivene tajne čoveka koji je pokorio planetu! (VIDEO)

Najnoviji Netfliskov dokumentarc već je napravio pometnju, a u njemu će biti prikazano sve što je pratilo Mančester siti i fenomenalnog trenera Pepa Gvardiolu tokom nestvarne sezone "građana" . Osvojena je tipla kruna, a šta je sve sakrivano od očiju javnosti sada će ugledati svetlost dana.

02.04.2024

12:45

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija