• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

04.04.2024

23:38

Lud derbi u Londonu! Palmer u 100. i 101. minutu doneo pobedu Čelsiju!

EPAImages

Fudbal

Lud derbi u Londonu! Palmer u 100. i 101. minutu doneo pobedu Čelsiju!

Podeli vest

Engleski reprezentativac postigao het-trik protiv Mančester junajteda.

Još jedna tmurna sezona za navijače Čelsija i Mančester junajteda bliži se kraju. Iako ove sezone oba tima ređaju slabe rezultate, večeras su se potrudili i fudbalskim sladokuscima širom sveta obezbedili - spektakl. Nakon više od 100 minuta rovovske borbe pobedu je odneo domaćin i to zahvaljujući Kolu Palmeru koji je het-trikom vodio "plavce" do pobede nad ljutim rivalom - 4:3 (2:2). 

Stigao je engleski reprezentativac u finišu prelaznog roka kao iznuđeno rešenje, a ispostavio se kao kapitalac. Palmer je ove sezone, bez dileme, najbolji fudbaler Čelsija što je potvrdio i večeras. Talentovani ofanzivac je golovima u 100. i 101. minutu doneo preokret "plavcima" i, makar na kratko, sačuvao posao Maurisiju Poketinu. 

 

 

Čelsi je na pravi način otvorio utakmicu pred svojim navijačima. Već u četvrtom minutu Andre Onana je prvi put kapitulirao nakon gola Konora Galgera, a u 19. je bilo 2:0 pošto je Kol Palmer bio precizan iz penala. 

Ipak, Mančester junajted nije imao nameru da se predaje pošto je do poluvremena uspeo da poravna rezultat. U 34. minutu je nadu "crvenim đavolima" vratio Alehandro Garnačo, a utakmicu je na početak u finišu prvog dela igre vratio Bruno Fernandeš. 

Razigrao se Junajted nakon izjednačujućeg gola, Erik Ten Hag je izmenama uspeo da osveži svoj tim, a kompletan preokret gostima iz Mančestera drugim golom na meču obezbedio je Garnačo. Delovalo je da će "crveni đavoli" slaviti u velikom derbiju i uključiti se u borbu za Ligu šampiona, ali je Čelsi imao druge planove. 

Do 90 minuta mreže su mirovale, a glavni arbitar odlučio je da se igra još osam. Navijači su dobili osam minuta spektakla! 

Foto: Tanjug/AP

 

U 96. minutu delovalo je da će Čelsi dobiti penal nakon što je Diogo Dalo oboroio ofanzivca domaćih. Dugo je Džered Gilet proveravao svoju odluku uz VAR snimak da bi nakon 100ak sekundi čekanja pokazao na kreč. Ponovo je odgovornost preuzeo Palmer i ponovo je pogodio. 

Bio je to samo početak pošto je nepun minut kasnije Čelsi došao do kompletnog preokreta. Iz teške situacije Čukvuemeka je uspeo da izbori korner. Udarac iz ugla izveo je Enco Fernandez, zaspala je odbrana Mančestera, a Palmer je dobio mnogo vremena da se namesti i gađa. Bio je Andre Onana na lopti, ali je ona na putu ka golu zakačila Skota Mektomineja i završila iza leđa kamerunskog reprezentativca. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija