• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

05.04.2024

07:00

Na današnji dan: Odigran je 133. derbi, Mažić na debiju poništio Zvezdi penal (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Odigran je 133. derbi, Mažić na debiju poništio Zvezdi penal (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde na današnji dan 5. aprila 2008. godine odigrali su 133. večiti derbi, a okršaj u Humskoj završen je bez pobednika - 1:1.

Crveno-beli su stigli u Humsku pod imperativom pobede i sa namerom da osvoje tri boda kako bi se uključili u šampionsku trku, pošto im je "parni valjak" u tom trenutku bežao pet bodova. 

Okršaj večitih rivala pred 18.000 navijača, po tradiciji nije mogao da prođe bez tenzija na terenu, tuče navijača na tribinama, kao i spornih sudijskih odluka. I upravo 133. okršaj večitih obeležila je odluka arbitra Milorada Mažića u završnici meča, o kojoj se i danas priča.

Foto: Starsportphoto

Igor Obradović i Pavle Ninković u borbi za loptu 

Naime, najboljem srpskom sudiji bio je to prvi večiti derbi, a u 86. minutu prvo je dosudio, a potom poništio Zvezdi penal, čime je ugasio poslednje nade da crveno-beli mogu da uhvate poslednji voz za odbranu titule.

Utakmica je bar što se tiče rezultata, rešena za samo šest minuta prvog poluvremena. Izabranici Aleksandra Jankovića od prvog minuta su krenuli ofanzivno, želeći da što pre stignu do vođstva. Uprkos inicijativi Zvezde, prva šansa je tek viđena na isteku 20. minuta u režiji Igora Burzanovića, ali bez opasnosti po gol Partizana. Ipak, tri minuta kasnije isti igrač se iskupio i doneo prednost gostima sa "Marakane". Crnogorski ofanzivac iskoristio je konfuziju u kaznenom prostoru domaćih i sa par metara zakucao loptu pod prečku. 

Foto: Starsportphoto

Igor Burzanović doveo Zvezdu u vođstvo

Mogli su crveno-beli već u narednom napadu da dupliraju prednost, ali Dejan Milovanović nije iskoristio zicer, pa je pet minuta kasnije usledila kazna. Igrao se 29. minutu, kada je Žuka poravnao rezultat za oduševljenje i bakljadu na tribinama u Humskoj. Zoran Tošić je uputio centaršut sa leve strane, a Brazilac je sa nekih 15 metara uhvatio poluvolej i poravnao na 1:1. 

Večiti su u nastavku igrali otvoreno, ređale su se šanse na obe strane, ali su golmani bili na visini zadatka. Sredinom drugog poluvremena došlo je i do incidenata na tribinama, kada su se navijači sukobili na istočnoj tribini, pa je morala da reaguje i policija.

I kada se činilo da će utakmica ući u mirnu završnicu, desilo se sporan momenat u 86. minutu. Zvezdin napadač Nenad Jestrović istrčao je sam pred golmana domaćih Božoviča, koji je u nameri da stigne prvi do lopte srušio gostujućeg fudbalera i to na ivici šesnaesterca, a sudija Mažić isprva je pokazao na belu tačku. Žestoko su protestovali crno-beli kod arbitra smatrajući da su oštećeni.

Foto: Starsportphoto

Zoran Tošić u duelu sa igračima Zvezde

Odlučio je arbitar iz Vrbasa da se posavetuje sa svojim pomoćnicima, a nakon dužeg većanja, odluka je preinačena i dosuđen je samo slobodan udarac za crveno-bele. Ekipa Slaviše Jokanovića pozdravila je takvu odluku, dok su sada igrači Zvezde bili ti koji su žestoko negodovali. Ipak, Mažić je ostao dosledan svojoj odluci.

Milijaš je izveo prekid, ali je njegov udarac otišao preko gola, pa je derbi završen remijem. Time je ugašena svaka Zvezdina nada o pobedi, a i o odbrani titule, pošto je Partizan uspeo da sačuva pet bodova prednosti do kraja sezone i postane novi šampion zemlje. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Rusi došli na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija