• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

07.04.2024

10:29

Zvezda u Surdulici, crno-belima prete partizanovci! Šokiraće vas kolika je kvota na Radnik!

Starsportphoto

Fudbal

Zvezda u Surdulici, crno-belima prete partizanovci! Šokiraće vas kolika je kvota na Radnik!

Podeli vest

Nastavlja se Superliga Srbije! Fudbaleri aktuelnog šampiona i lidera Crvene zvezde danas (16.00, Arena 1 premijum) gostuju Radniku u Surdulici u meču 29. kola domaćeg prvenstva, dok Partizan nešto kasnije (20.00, Arena 1 premijum) dočekuje Novi Pazar.

Uoči ovog kola, crveno-beli imaju četiri boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala i eventualnim trijumfom u Surdulici protiv poslednjeplasirane ekipe obezbedili bi prvo mesto pred plej-of. Zvezda je u sjajnoj formi ovog proleća, pobedila je sve utakmice izuzev 172. večitog derbija i na osnovu dobrih rezultata vratila se na prvo mesto na tabeli.

Radnik, sa druge strane, praktično nema šanse da opstane u Superligi. U dosadašnjih 28 kola, ekipa sa juga Srbije osvojila je svega 14 bodova, pa se ne očekuje da to urade u okršaju protiv lidera i prvog favorita za titulu. Ipak, da itekako umeju da namuče favorite, dokazali su u nedavnom okršaju sa Partizanom, kada su maltene do samog finiša bili u igri barem za nerešen rezultat.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Zvezde

 

Kladionice ne veruju da će domaćin uspeti da šokira aktuelnog šampiona, pa je kvota da će Radnik u današnjem meču slaviti, verovali ili ne, čak 40! Da će biti nerešeno koeficijent iznosi 13, a da će Zvezda slaviti je svega 1,05. To maltene znači da se uopšte ne postavlja pitanje pobednika, već da je jedina dilema koji će biti rezultat.

Ipak, trener Beograđana Vladan Milojević poziva na oprez.

Uprkos stanju na tabeli, ekipa Radnika zaslužuje pažnju. Gledali smo ih u zadnjim mečevima, davali su maksimum i siguran sam da će im biti izazov da pred punim stadionom odigraju protiv Zvezde. Neće biti lako i imam pun respekt prema Radniku. Ne postoje unapred upisani bodovi i uvek razmišljam kao da je preko puta nas najbolji mogući protivnik - istakao je Milojević za klupski sajt.

Foto: Starsportphoto

Vladan Milojević

 

Sa druge strane, za očekivati je da fudbaleri Partizana imaju mnogo teži zadatak na svom terenu, pošto im u Humsku stiže Novi Pazar, ekipa puna kvalitetnih i iskusnih fudbalera.

Pre svih, Pazarce predvodi fantastični Adem Ljajić, koji je u prošlom kolu protivTSC-a postigao het-trik i potvrdio da je i dalje jedan od najboljih fudbalera lige.

Nesuđeni as crno-belih apsolutni je predvodnik ekipe sa Jošanice, koja ovog proleća, ipak, igra ispod očekivanja. Motiv protiv bivšeg kluba svakako bi mogli da imaju nekadašnji kapiten Partizana Marko Šćepović, kao i svojevremeno najskuplji fudbaler srpskog fudbala, Gvinejac Sejduba Suma.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Partizana

 

Igor Duljaj, trener Partizana, upozorio je svoje igrače da se ne opuštaju pred današnji duel. Mladi trener izdvojio je upravo Ljajića kao najveću opasnost.

- To je igrač poteza, svi znamo njegovu karijeru. Postigao je tri gola, ne zna se da li je bolji momak ili igrač, ima fantastične fudbalske kvalitete. Verujem da će imati motiv da ponovo igra na stadionu Partizana. Očekujem da ćemo prikazati kvalitetan fudbal svim ljudima koji budu došli na stadion - ističe Duljaj.

Foto: ATA Images

Igor Duljaj

 

Kvote su na strani Partizana, što je i očekivano. Koeficijent za trijumf crno-belih je 1,40, na nerešeno je 4,80, a na pobedu Pazara 7,75.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Trofej u Kupu putuje u Baskiju! Srbin tragičar!
Fudbal

Trofej u Kupu putuje u Baskiju! Srbin tragičar!

Fudbaleri Atletik Bilbaoa osvajači su Kupa kralja u tekućoj sezoni, pošto su u finalu savladali Majorku nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca 1:1 (4:2)! Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić bio je tragičar tima sa Balearskih ostrva, kada je u trećoj seriji šutirao vrlo neprecizno i time omogućio rivalu iz Baskije da dođe do trofeja!

07.04.2024

10:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!
Politika

Mandić: Srpski poslanici će predložiti Rezoluciju o Jasenovcu!

Nakon što je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će zvanična Podgorica u Generalnoj skupštini UN glasati za Rezoluciju o Srebrenici, predsednik crnogorskog parlamenta Andrija Mandić je najavio da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti usvajanje Rezolucoje o genocidu u Jasenovcu i izrazio očekivanje da će ona biti usvojena.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija