• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

10.04.2024

12:25

Sudija brutalno pokrao Bajern! Nije svirao čist penal, veću glupost niste videli (FOTO/VIDEO)

printscreen / TNT sports

Fudbal

Sudija brutalno pokrao Bajern! Nije svirao čist penal, veću glupost niste videli (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Pravi haos nastao je po završetku utakmice četvrtfinala Lige šampiona Arsenal - Bajern, pa se umesto o fantastičnom fudbalu više pričalo o katastrofalnim odlukama švedskog arbitra Glena Niberga!

Engleski i nemački giganti odigrali su 2:2 (1:2) na stadionu "Emirejts", ali u glavnom fokusu svetske javnosti nakon tog duela bila je jedna situacija pred kraj meča, kada je pomenuti sudija propustio priliku da dosudi čist jedanaesterac za Bavarce.

Foto: EPA

Sudija Glen Niberg (žuta majica) tokom meča Arsenal - Bajern

 

Naime, golman Arsenala David Raja u jednom momentu prilikom izvođenja gol-auta dodao je loptu do svog saigrača Gabrijela i to nakon sudijskog zvižduka, koji je označio da akcija može da počne. Gabrijel je, potpuno dekoncentrisan, tu loptu uzeo u ruke, a Niberg je prevideo tu grešku i odlučio da nastavi utakmicu.

Jasno je, ipak, da je to bilo protiv ikakvog pravila i da je to trebalo da bude jedan od najbizarnijih penala u istoriji fudbala. Prosto je neverovatno da igrač koji vredi gotovo 70 miliona evra u četvrtfinalu najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu sebi dozvoli takvu glupost.

Sudija Niberg s kasnije, prema rečima trenera Bajerna Tomasa Tuhela, članovima nemačkog tima pravdao da nije želeo da "dečija greška" utiče na ishod meča. Međutim, to je još više razbesnelo sve navijače Bajerna.

 

Ako ćemo realno, penal je penal, bez obzira da li je napravljen slučajno, namerno, sa ili bez predumišljaja. To je i Tuhel rekao na konferenciji za medija po završetku meča.

- Sudija nije imao hrabrosti da svira očigledan penal, jer se dogodio pod čudnim okolnostima. Ali, na terenu je priznao da je video situaciju, samo što ona, po njemu, nije bila dovoljna da bude penal u četvrtfinalu Lige šampiona. Znam da je to bila bizarna situacija, ali ako je sudija dao znak za igru, nakon čega je njihov igrač igrao rukom, pa to je penal. Posebno nas ljuti njegovo objašnjenje na terenu. Mojim igračma je rekao da je to bila dečija greška i da zbog toga nije dosudio penal u ovako važnoj utakmici. To je užasno objašnjenje. Greška deteta ili odraslog, ljutimo se jer je na našu štetu - siktao je od besa Tuhel.

Foto: EPA Images

Tomas Tuhel, trener Bajerna

 

Utisak je da se čitava Nemačka digla na noge zbog ovoga. Besan je bio i Matijas Zamer, član rukovodstva Borusije Dortmund, Bajernovog velikog rivala. On je ljut zbog lošeg tretmana nemačkog kluba u Ligi šampiona, a smatra da iza svega stoji nekadašnji legendarni sudija Pjerluiđi Kolina, iako ga nije imenovao.

- Sudija je morao da presudi u korist fudbala. Penal je bio. Morao je da konsultuje pravilnik pre nego što je odlučio. Previše je doneo pogrešnih odluka protiv nemačkog kluba. Trebalo bi da imamo veći uticaj u sudijskoj komisiji, da se suprotstavimo ovakvom tretmanu, a ne da trpimo - ističe Zamer.

Foto: EPA

Detalj sa meča Arsenal - Bajern

 

Na to se nadovezao Tomas Miler, napadač Bajerna, koji takođe smatra da je njegov klub oštećen.

- Možda je Zamer u pravu. Nemački klubovi sa jedne strane, a sa druge lobi Pjerluiđija Koline. To mora da se ispita. Šta se sve sviralo u šesnaestercima... Sudija je sve video. Greška je bila toliko glupa da je sudija procenio da je glupo da svira penal. Ali on mora da odluči, a ne da tumači pravdu - kaže Miler.

Na suđenje se žalio i Arsenal, pošto su smatrali da je sudija Niberg propustio priliku da dosudi penal nakon kontakta Manuela Nojera i Bukaja Sake. I to je bio očigledan kontakt, mada mnogi smatraju da je Saka namerno ispružio nogu i sam inicirao kontakt.

Foto: profimedia

Ogorčen zbog suđenja: Rio Ferdinand

 

Rio Ferdinand, nekadašnji legendarni fudbaler, a sada stručni konsultant, ne može da veruje zbog odluka švedskog sudije.

- O moj Bože! Pa ovo što je uradio Gabrijel je još više penal nego ovo nad Sakom. Kako sudija nije video? Neverovatno! Kako je mogao da signalizira nastavak akcije, a onda da ne svira penal - ne može da se načudi Ferdinand.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija