• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

13.04.2024

18:11

Nije samo trener! Liverpul u Sportingu pronašao i štopere!

EPAIMAGES

Fudbal

Nije samo trener! Liverpul u Sportingu pronašao i štopere!

Podeli vest

Inacio Gonzalo i Usman Diomande na meti "redsa" i Rubena Amorima.

Sve je izvesnije da će Ruben Amorin naslediti Jirgena Klopa na klupi Liverpula naredne sezone. Pregovori sa portugalskim stručnjakom traju već neko vreme, na "Enfildu" su prezadovoljni njegovim rezultatima na klupi Sportinga i označen je kao idealno rešenje. Naravno, tek nakon što je Ćabi Alonso odlučio da u Bajer Leverkuzenu ostane i nakon osvojene titule. 

Dolazak Amorima na "Enfild" zahtevaće i određene promene u sastavu Liverpula. Portugalac tokom čitave trenerske karijere forsira sistem igre sa trojicom štopera. "Redsi" na raspolaganju nemaju dovoljno defanzivaca za takvu formaciju zbog čega se očekuje da najmanje dva štopera pojačaju engleskog velikana tokom leta. 

Foto: EPAIMAGES

 

Upravo tu leži prva pobeda Liverpula ukoliko Amorim dođe na "Enfild". Navodno, čelnici kluba nadaju se da bi Portugalac mogao sa sobom da povede i tandem štopera iz Sportinga. Usman Diomande i Inacio Gonzalo igraju sjajno pod trenerskom palicom Rubena Amorima, pola Evrope interesuje za talentovane defanzivce, ali bi oni, mimo svih očekivanja, mogli da završe u Liverpulu. 

Jasno je da će Amorimu biti potreban period adaptacije u novoj sredini i nametanje svojih ideja. Potrebno vreme mogao bi da smanji angažmanom dvojice fudbalera koji su već dobro upoznati sa njegovim sistemom rada. Uz to, Diomande i Inacio mogli bi da budu stubovi Liverpulove odbrane u naredoj deceniji i označeni su kao naslednici Virdžila Van Dajka koji je zašao u pozne igrače godine. 

Foto: EPAIMAGES

 

Plan je da upravo Holanđanin bude centrašni štoper u formaciji sa trojicom defanzivaca, a da Diomande i Inacio zauzme spoljne pozicije. Naravno, zahtevaće to određene promene i u ostatku tim. Već neko vreme se šuška o interesovanju Pariz Sen Žermena za Luisa Dijaza, budući da tandem novih štopera neće biti jeftin, ne bi bilo iznenađenje da Kolumbijac bude prodat "svecima" kako bi u klubu skupili novac za Diomandea i Inacia. 

Tržišna vrednost Diomandea procenjena je na 40.000.000 evra, ali je izvesno da će Sporting tražiti makar 20 miliona više. Identičan je slučaj sa Inaciom, ali bi on mogao da bude još skuplji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15