• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

18.04.2024

18:30

Kraj: Fiorentina i Aston Vila izborile polufinale Lige Konferencija (VIDEO)

EPA

Fudbal

Kraj: Fiorentina i Aston Vila izborile polufinale Lige Konferencija (VIDEO)

Podeli vest

Dobrodošli na tesktualni prenos prva dva meča revanša četvrtine finala Lige Konferencija između Fiorentine i Viktorije, odnosno Lila i Aston Vile.

Nisu ovi timovi prikazali svu raskoš talenta koji poseduju, pa se zbog toga očekuje pravi atomski fudbal u Italiji i francuskoj.

FIORENTINA - VIKTORIJA 2:0 (Prvi meč 0:0)

Strelci: Niko Gonzales (92. minut), Biragi (108. minut)

Kartoni: Kori, Ranijeri (37. minut), Kadu (66. minut), Gonzales (93. minut)

Grad: Firenca

Stadion: Artemio Franki

Sudija: Hesus Manzano (Španija)

FIORENTINA: Teraćijano, Dodo (od 88. Faraoni), Milenković, Ranijeri, Biragi, Artur, Mandragora (od 91. Martinez), Beltran, Gonzales (od 98. Sotil), Kuame, Beloti (od 88. Ikone).

Trener: Vinćenco Italijano

VIKTORIJA: Jedlička, Jemelka, Hejda, Hraneč, Kopic, Červ (od 90+4. minuta Traore), Kalvah (od 101. Dveh), Kadu, Šulc, Vidra (od 56. Kliment), Hori (od 71. Reznik)

Trener: Miroslav Kubek

 

LIL - ASTON VILA 2:1 (Prvi meč 1:2)

Strelci: Jusuf Jaziči (15. minut), Andre (68. minut), Keš (86. minut)

Kartoni: Zaniolo (22. minut), Martinez (39. minut), Bentaleb (42. minut), Andre (44. minut), Dinje (61. minut), Tijago Santos (64. minut), Rodžers (76. minut), Duran (90+1. minut), Gomez (118. minut)

Grad: Lil

Stadion: Pjer Moroj

Sudija: Ivan Kružilak (Slovačka)

LIL: Ševalijer, Tijago Santos, Dijakite, Joro, Ismaili, Andre, Bentaleb, Jusuf (od 86. Kavaleiro), Haraldson (od 77. Gomez), Gudmundson, David

Trener: Paulo Fonseka

A. VILA: Martinez, Dinje, Keš, Tores, Konsa, Tilemans, Luiz, Mekgin (od 80. Duran), Diabi, Votkins, Zaniolo (od 28. Rodžers)

Trener:Unai Emeri

UŽIVO: 

PENALI:

4:3 - Ponovo Martinez! Skida Argentinac udarac Andrea i vodi svoj tim u polufinale!

4:3 - Daglas Luiz dobar! Nije delovao sigurno, pročitao je stranu Ševalijer, ali je šut Brazilca bio dovoljno precizan da ga Francuz ne dohvati.

3:3 - Ne dozvoljava iznenađenje Kabela! Odlično plasiran šut, nemoćan je Martinez.

3:2 - Brani Ševalijer! Dejvis je bio nesiguran, nije imao odlučnost pri šutu, a to je na najbolji način iskoristio francuski golman!

3:2 - Majstorija Gomeza! U potpunosti je izbacio osvajača Svetskog prvenstva, koji se žali sudijama da je protivnik zastao pre šuta.

3:1 - Ne greši Keš! Strelac jedinog gola za Engleze siguran sa bele tačke.

2:1 - Miran je Dejvid! Nije dozvolio napadač Lila da ga Martinez isprovocira i zbuni.

2:0 - Kakav penal Votkinsa! Majstorija najboljeg strelca Vile, nije imao šansu Ševalijer.

1:0 - Martinez je veliki majstor za penale! Odbranio je Argentinac pokušaj Bentaleba.

1:0 - Tilemas siguran! Vode gosti u penal seriji.

DRUGI PRODUŽETAK:

120+1. minut - Kraj! Penali će odlučivati, samo je minut nadoknade pokazao sudija.

120. minut - Au, kakva šansa! Rodžers je odlično iskoristio oštar pas, ali je Ševalijer sjajno intervenisao. Sve smo bliže jedanaestercima.

118. minut - Po svemu sudeći, odlučivaće penali o boljem rivalu između Lila i Aston Vile. Martinez uporno drži loptu u nogama i troši poslednje minute.

114. minut - Čekao se pregled iz VAR sobe kako bi se odlučilo da li je defanzivac Vile igrao rukom u šesnaestercu. Ipak, ništa od penala, nastavlja se susret.

108. minutGotovo je u Firenci! Postiže Biragi drugi gol za "viole" i tako faktički eliminiše Viktoriju iz takmičenja.

 

PRVI PRODUŽETAK:

105+2. minut - Gotovi su prvi produžeci. Fiorentina je na pragu plasmana dalje, dok se Vila i Lil nisu pomerili sa "mrtve tačke".

104. minut - Lukas Martiznez odličan u skoku, udario je loptu glavom, a njegov pokušaj sprečila je stativa!

99. minut - Situacija u Lilu se izmenila. Sada je Aston Vila ubedljiviji rival, očito da gosti iz Engleske ne žele da o sudbini odlučuju preko penala.

97. minut - Motivisao je pogodak igrače Italijana. Udarac je uputio Faraoni, dobro je postavljen Jedlička.

92. minut - Niko Gonzaleeeees, evo gola! Napokon je pukla čelična odbrana Viktorije. Samo je dva minuta produžetka bilo potrebno da popusti koncentracija i da se mreža zatrese.

 

 

91. minut - Italijano se odlučio da iz igre povuče i Mandragoru. Razočaran je iskusni stručnjak, kao i navijači, izdanjem iskusnih igrača "viola".

DRUGO POLUVREME:

90+6. minut - Polufinaliste će odlučivati produžeci! Nije bilo dovoljno tri sata fudbala kako bismo saznali rivale u sledećoj fazi.

Foto: EPA

Atraktivni pokušaj Rolanda Mandragore

90+1. minut - Još pet minuta će se igrati u Lilu. Ovim rezultatima, sva četiri tima nastavljaju borbu u produžecima.

86. minut - GOL u Lilu! Precizan je Keš, koji je dugo pretio, i uspeo da obezbedi rezultat koji njegov tim vodi u produžetak!

80. minut - Menja formaciju i postavu Unai Emeri. Svestan je iskusni strateg da je krajnje vreme da se ugrozi gol protivnika i izbori makar produžetak.

72. minut - Pokušava Vila preko Dinjea, ali staloženo reaguje odbrana francuske ekipe i otklanja opasnost.

68. minut - GOL! Lil stiže do dva gola prednosti i ovaj rezultat ih vodi u polufinale. Odlično je Andre iskoristio centaršut i savladao odličnog Martineza.

 

 

66. minut - Nakon provere snimka, sudija je odlučio da odluku da Kadua sanckioniše žutim, preinači u crveni karton! Igrač više za ljubičaste!

62. minut - Jaziči je uputio centaršut pred gol Vile, ali dobro reaguje Martinez. Nema promene rezultata.

56. minut - Malo je nedostajalo da se rezultat u Lilu poravna! Keš je odlično proigran, ali je njegov udarac za nijansu bio neprecizan.

55. minut - David se našao u ofsajdu, bilo je opasno po gol Vile, ali su imali sreće gosti iz Birmingema.

54. minut - Nezgodno je pao Tomaš Hori i, po svemu sudeći, neće biti u stanju da nastavi susret.

52. minut - "Viole" suvereno vladaju terenom u Italiji. Viktorija se oslanja na fantastičnog golmana i određenu dozu sreće u ovim trenucima.

Foto: EPA

Opasnost ne jenjava pred golom Viktorije

50. minut - Posed lopte je i dalje u korist "doga". Defanzivci Aston Vile očajnički pokušavaju da dugim loptama uposle svoje napadače.

47. minut - Ne miruje Lil! Haraldson se našao pred golom engleskog rivala, ali je njegov udarac otišao tik uz stativu u gol-aut!

46. minut - Nastavljaju se revanš susreti čevrtfinala Lige Konferencija!

PRVO POLUVREME:

Označeno je poluvreme na dva revanš meča! Lil ima prednost od 1:0 protiv Aston Vile, dok je Fiorentina - Viktorija i dalje bez golova.

Foto: EPA

Jusuf Jaziči slavi pogotak protiv Aston Vile

45+2. minut - Ranijeri je uputio pas pred gol Plzenja, ali Gonzales slabo reagovao i promašio.

45. minuta- Prečka u Firenci! Kuame je probao, nije do lopte stigao čudesni Jedlička, ali je prečka sprečila prvi gol na duelu!

42. minut - Dobar napad Fiorentine. Centrirao je Mandragora, a Beltran je probao, ali je lopta bila nešto viša.

38. minut - Opao je ritam u oba meča. Deluje da sva četiri tima čekaju sudijski zvižduk koji će označiti poluvreme. "Doge" se uspešno brane od Vile, dok Fiorentina i dalje bezuspešno opseda gol Plzenja.

33. minut - Probao je Dinje da izjednači u Lilu, ali je njegov pokušaj glavom izblokiran.

30. minut - Sprečava gol Jedlička! Jako je opasno pred golom fudbalera iz Plzenja, ali češki golman ne dozvoljava pogotak! Na putu do gola "violama" se isprečila i stativa!

28. minut - Mnogo sreće za Engleze u francuskoj! Jusuf je centrirao, a šutirao je Andre. Ipak, malopre povređeni Martinez je sjajno reagovao i sprečio dupliranje prednosti domaćih.

26. minut - Povreda u Lilu! Žali se na bolove golman Aston Vile, Emilijano Martinez. Ukazuje mu se pomoć, ali će čuvar mreže nastaviti duel.

25. minut - Odličan prodor Mandragore i centaršut, bio je gol Viktorije prazan, ali nije niko od saigrača ispratio italijanskog reprezentativca.

22. minut - Prva javna opomena na dva susreta, a "požuteo" je napadač Aston Vile, Nikolo Zaniolo.

20. minut - Očigledno je da Aston Vila sada oseća pritisak. Englezi brzopleto pokušavaju da dođu pred gol rivala i često greše u tim napadima.

19. minut - Preti Fiorentina na svom stadionu, ali je udarac Mandragore lako ukrotio Jedlička.

15. minut - GOL! Evo prvog pogotka u revanš mečevima Lige Konferencija, a precizan je bio Jusuf! Vodi Lil 1:0 protiv Aston Vile! Odlično je Gudmundson asistirao, a turski napadač je maestralno plasirao loptu u donji levi ugao.

 

 

Foto: EPA

Detalj sa meča Lil - Aston Vila

12. minut - Opasno je bilo u Lilu, kada je Jusuf uspeo da stigne do lopte bez čuvara oko sebe, ali je linijski sudija signalizirao da se napadač našao u nedozvoljenoj poziciji.

9. minut - Pokušao je Dejvid udarcem ka golu Aston Vile, ali je njegov udarac preleteo iznad gola Martineza.

8. minut - Lopta je u nogama fudbalera Lila većinski, ali ne uspevaju Francuzi da zaprete gostima iz Birmingema.

6. minut - Jako je opasno pred golom Viktorije! Neverovatna prilika za Fiorentinu, ali je češki tim uspeo da se odbrani, pre svega, odličnom intervencijom Martina Jedličke.

4. minut - Opasno je opet pred golom Fiorentine! Hraneč je bio jako blizu, ali nije uspeo najbolje da zahvati loptu, pa je udarac završio pored gola italijanskog tima.

3. minut - Krenuli su jako i gosti iz Plzenja u Firenci. Prvi udarac iz ugla je zapretio na trenutak Ševalijeru, ali je odbrana "viola" odlično reagovala.

2. minut - Od početka napada Lil na utakmici sa Aston Vilom. Već prete Francuzi dugim dodavanjima premijerligašu.

1. minut - Počeli su revanš mečevi četvrtine finala Lige Konferencija!

Pre meča:

18.45 - Utakmica je otpočela minutom ćutanja zbog čelnika Fiorentine, Džoija Barona koji je preminuo.

18.40 - Sa druge strane, Aston Vila želi da održi prednost stečenu u Birimingemu od jednog gola i tako izbori plasman u polufinale.

 

 

18.35 - Nakon nešto lošije prve utakmice između Fiorentine i Viktorije, koji je završen bez golova, očekuje se nešto atraktivniji i više napadački orijentisan fudbal večeras u Firenci.

18.30 - Dobrodošli na tekstualni prenos revanš utakmica četvrtine finala Lige Konferencija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15