• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

21.04.2024

08:30

Crno-beli bljuju vatru zbog penala, a ova izjave sudije će ih razbesneti!

Starsportphoto

Fudbal

Crno-beli bljuju vatru zbog penala, a ova izjave sudije će ih razbesneti!

Podeli vest

Bivši fudbalski sudija Rade Đurović analizirao je sporne situacije 173. večitog derbija (3:2), pa je objasnio situaciju kada je Nikola Antić, levi bek Partizana, srušio Osmana Bukarija, krilnog fudbalera Zvezde, nakon čeg je sudija Pavle Ilić pokazao na belu tačku u 96. minutu.

Đurović smatra da je pri rezultatu 2:2, u nadoknadi vremena sudija ispravno dosudio penal za Zvezdu zbog faula levog beka crno-belih, mada tako ne misle crno-beli. Iz Partizana bljuju vatru posle derbija, smatraju da su pokradeni, čak su najavili da možda neće igrati protiv Zvezde u polufinalu Kupa Srbije u sredu (16.00).

"Iako je klizeći start počeo van šesnaesterca, do poslednjeg kontakta za prekršaj, odnosno saplitanja je došlo unutar 16 metara i zbog toga je ispravno bilo dosuditi penal za Crvenu zvezdu. Čak iako je možda prvi kontakt između igrača Partizana i Crvene zvezde nastao van kaznenog prostora - ovde to nije bitno. Čak iako je odbrambeni igrač možda dotakao loptu - i to nije bitno jer je nije izbio i oduzeo posed napadaču. Sve u svemu, ispravna odluka koja je rešila utakmicu", napisao je Đurović na svom nalogu društvene mreže "X".

 

 

 

 

 

Očekivano, sa njim se ne slažu navijači Partizana koji su bili uporni u stavu da penala nije bilo. Mada, nekadašnji arbitar smatra da Pavle Ilić ipak nije položio ispit.

"Sudija ipak nije dorastao ovakvoj utakmici Superlige, naročito dva puta zaredom u kratkom periodu. Način na koji je sudio i kriterijum koji je izabrao u početnom delu utakmice je pokazao da je opterećen i da ne može da iznese pritisak. Svirao je prelako nekoliko prekršaja na startu i to mu je odmoglo u nastavku, a naročito kod kontroverznog drugog gola za Crvenu zvezdu. Tu se vraćamo na ono što stalno pominjem - neophodnost da Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije uspostavi jedinstven kriterijum za sve, da se podigne lestvica i približi evropskom, prenese svim akterima pa onda i primenjuje. Ovako, dušu je dalo za zloupotrebe, i stalno ćemo imati ovakve sporne situacije koje će podeliti mišljenja, a timovi nam neće biti spremni za evropske duele", istakao je Đurović, koji smatra da je gol Zvezde za 2:2 regularan i da napadač Šerif Ndijaje nije napravio prekršaj nad Svetozarom Markovićem.

 

 

Pogledajte spornu situaciju!

 

 

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola HN

pre 1 nedelju

Za ovoga "stručnjaka"svaka odluka u korist CZ je ispravna,i tako godinama!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija