• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.01.2016

09:02

NBA LIGA: Jokić briljira, Marjanović ubacio sedam, a Bjelica šest poena!

Košarka

NBA LIGA: Jokić briljira, Marjanović ubacio sedam, a Bjelica šest poena!

Podeli vest

Košarkaši Denvera pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka Inidijanu sa 129:126 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu na domaćem terenu, a u trijumfu Nagetsa briljirao je i srpski košarkaš Nikola Jokić sa 18 poena

Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Danilo Galinari sa 23 poena, Vil Barton dodao je 21, uključujući i dva slobodna bacanja šest sekundi pre kraja utakmice. Geri Heris dodao je 20 poena za Nagetse, a srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je nešto više od 24 minuta, postigao je 18 poena i imao je dva skoka i tri asistencije. Rendi Foje utakmicu je završio sa 12 poena, ali je 21 sekund pre kraja postigao ključnu "trojku" kojom je obezbedio pobedu.

U ekipi Indijane najefikasniji je bio Majls Tarner sa 25 poena i sedam skokova, a Monta Elis dodao je 24 poena.


AP PHOTO

Košarkaši San Antonija pobedili su Dalas sa 112:83 i ostvarili 24. uzastopnu pobedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. To je ukupno 33. uzastopna pobeda Spursa u domaćoj hali, pošto tamo nisu izgubili od marta prošle godine. Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je skoro devet minuta i postigao je sedam poena uz četiri skoka i asistenciju. Lamarkus Oldridž predvodio je San Antonio do pobede sa 23 poena i sedam skokova, Boris Dijao dodao je 16 poena, Kavaj Leonard 15, a Džonatan Simons 14 poena. 

NBA

Minesota - Feniks 117:87

San Antonio - Dalas112:83

Oklaoma siti - Majami 99:74

Denver - Indijana 129:126

LA Lejkers - Hjuston 95:112

Jedan od najboljih igrača Spursa Toni Parker povredio je desni kuk u trećoj četvrtini. Zbog iste povrede on je početkom meseca propustio dve utakmice. U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Dvajt Pauel sa 15 poena, Vesli Metjus dodao je 12, a Dirk Novicki četiri poena i pet skokova.

Minesota je na svom terenu pobedila Finiks sa 117:87 i prekinula niz od devet poraza. Minesotu su do prve pobede u 2016. godini predvodili Riki Rubio i Endru Vigins sa po 18 poena, a Karl Entoni Tauns dodao je 14 poena i osam skokova. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je skoro 23 minuta i postigao je šest poena uz dva skoka i tri asistencije.

U Finiksu, koji je pretrpeo 13. poraz u poslednjih 14 utakmica, najefikasniji je bio Brendon Najt sa 20 poena, a Makif Moris dodao je 17 poena i pet skokova.

Oklahoma je kao domaćin pobedila Majami sa 99:74 uz drugi uzastopni "tripl dabl" Rasela Vestbruka, koji je postigao 13 poena, imao je još 15 skokova i 10 asistencija. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent sa 24 poena i 10 skokova, Serž Ibaka dodao je 19 poena, dok je u ekipi Majamija Dvejn Vejd, na svoj 34. rodjendan, postigao 22 poena. Oklahoma je tako postala treća ekipa koja je ostvarila 30 pobeda u ovoj sezoni.

Hjuston je u Los Andjelesu pobedio Lejkerse sa 112:95 predvodjen Džejsom Hardenom, koji je postigao 31 poen. U pobedi je učestvovao i Dvajt Hauard sa 14 poena i 15 skokova, što je njegov deveti "dabl dabl" u sezoni. U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lu Vilijams sa 20 poena.

(VIDEO) NBA LIGA: Srbi odmarali, Detroit Valasu poklonio pobedu nad Voriorsima


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17