• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2016

16:32

BERTOMEU JASAN: Nema specijalnih pozivnica, prvak Jadrana ide u Evroligu!

Košarka

BERTOMEU JASAN: Nema specijalnih pozivnica, prvak Jadrana ide u Evroligu!

Podeli vest

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu izričit je u stavu da će i naredne sezone samo prvak ABA lige igrati u elitnom takmičenju i da neće biti specijalnih pozivnica klubovima

 

 

Bertomeu je u razgovoru za ruske medije presekao svaku dilemu oko toga kako će izgledati Evroliga naredne, pa i onih sezona posle nje.

- Sledeće sezone u Evroligi će nastupati 11 timova sa "A" licencom, te pobednici Kupa Evrope, VTB, Jadranske, španske i nemačke lige. Neće biti nikakvih "specijalnih pozivnica". Format se neće menjati u sledećih pet do deset godina, to znači da neće biti proširivanja lige na 24 ekipe kao što se piše u medijima - jasan je Đordi Bertomeu.

Prvi čovek Evrolige kaže da je prezadovoljan novim sistemom takmičenja, u kojem svako igra protiv svakog, kao u klasičnoj ligi.

Cifre kažu da je povećan broj TV gledalaca i navijača na tribinama, da je sve više mečeva koji su rešeni sa pet i manje poena razlike. To su sve značajni pokazatelji koji kažu idemo dobrim putem, što nas raduje. Naš glavni interes kada smo menjali format i način takmičenja su bili navijači. A oni su zadovoljni što pokazuje porast od čak 28 % gledalaca na tribinama - naglasio je Bertomeu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DxB

pre 7 godina

Bitno je da Rusi imaju dva tima, a ukupno 15 gledalaca po utakmici. Da Turci imaju tri tima samo zato sto imaju para. Sta to bese fer i sportsko takmicenje...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17