• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.06.2017

16:55

SRPSKE LAVICE U OSMINI FINALA! Košarkašice zgazile Slovenke, mogu i do drugog mesta!

Košarka

SRPSKE LAVICE U OSMINI FINALA! Košarkašice zgazile Slovenke, mogu i do drugog mesta!

Podeli vest

Najbolje košarkašice Srbije igraće u osmini finala Evropskog prvenstva pošto su savladale Slovenke 88:69 u trećem meču C grupe


Devojkama je za plasman u narednu rundu bio potreban trijumf od najmanje šest poena razlike, ali su Srpkinje zgazile Slovenke sa 19 poena, pa će biti druge u grupi jer je Francuska dobila Grčku 70:63. 

Drugo mesto je nasim devojkama donelo duel sa Letonijom u osmini finala.

Sjajna Sonja Petrović je briljirala protiv Slovenki sa 23 poena, dok su Milovanovićeva, Škorićeva i Radočaj dodale po 11. U ekipi Slovenije sa 22 poena bila najefikasnija Teja Oblak.

Srpkinje su posle prvih 10 minuta igre bile u minusu devet poena, ali su to nadoknadile tokom drugih deset minuta. Predvođenje Sonjom Petrović, koja je briljirala,  naše devojke su preokrenule početkom druge četvrtine na 37:34. Slovenkama je napad potpuno zakazao, ali su nekako držale u igru, s druge strane naše devojke su bile mnogo bolje i u napadu i odbrani, pa im je pripao prvi deo meča sa 44:41. 

Povredila se Sonje Petrović u poslednjem sekundu prvog poluvremena,  ali je stegnula zube i predvodila ekipu i u nastavku meča.

Srpkinje su serijom 8:0 početkom drugog poluvremena pobegle na  56:44. Uspele su Slovenke predvođenje sa Oblak da smanje na "minus četiri" do kraja četvrtine. Ali, naše su poslednju deonicu otvorile sa 6:0, Slovenke više od dva minuta nisu pogodile koš, pa su naše devojke povele 68:58. Kako je meč odmicao Slovenke su posustajale, a naše devojke povećavale prednost, imale su i 20 poena više (86:66), dok je na kraju bilo 88:69.

.

SRBIJA - SLOVENIJA 88:69 (21:30, 23:11, 18:17, 26:11)

Dvorana: "Hala Kralovka" u Pragu. Sudije: Rosi, Velikov, Čalik.

SRBIJA: Radočaj 7, Petrović 23, Čađo 3, Krnjić 2, N. Jovanović 11, Milovanović 11, Mandić, Crvendakić 7, Škorić 11, Stanković 2, T. Jovanović 7, Dabović 4.

SLOVENIJA: Oblak 22, Zdolšek, Erkić 10, Prezelj 2, Abramović, Barič 18, Jakovina, Piršić 2, Lisec, Trebec 7, Evans 8, Ocvirk.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Kraj! Pobeda Srkinja 88:69!

Srbija ima 20 poena više 86:66.

Jelena Milovanović vodi Srpkinje na velikih 82:65, pobeda je tu, samo je pitanje sa kojom razlikom ćemo dobiti Slovenke. 

Posle odlične odbrane naših, Škorić nas trojkom vodi na 13 poena više, a Jovanovića donosi 15 poena prednosti - 78:63. Do kraja meča 3.41!

Neee! Trojka Slovenki, ali Radočaj momentalno uzvraća istom merom - 73:63.

Slovenke i dalje na dva poena u ovoj četvrtini. Ponovo imamo 10 poena više, Radočaj je ubacila jedno od dva slobodna bacanja - 70:60.

Bori se kao lavica Sonja Petrović, koja sa linije penala vodi naše na 69:60.

Slovenke bez pogotka u poslednjoj četvrtini, igra se već dva minuta. S druge strane Sonja nas vodi na "+10" - 68:58. Ana Dabović napravila je faul nad Evans, to joj je bio četvrti pa će morati da bude opreznija, a Amerikanka je realizovala oba slobodna bacanja (68:60).

Sada Jovanovićeva poentira, mini serija naših od 4:0. Sada sjajna odbrana Jovanovićeve, ali šteta, nije to krunisala pogotkom u narednom napadu. 

Sonja postiže 20 poen na meču, Srija ide na 64:58 početkom poslendje deonice. Podsećamo, pobeda sa šest ili više poena razlike nas vodi u osminu finala.

 

Treća četvrtina:

Srbija pred poslednju četvrtinu vodi 62:58!

Četvrti faul za Jelenu Milovanović, ovo nam nije bilo potrebno! 

Ana i Sonja serijom 4:0 nam vraćaju osam poena prednosti - 62:54. Sada serija protivnica i ponovo su na "minus 4" - 62:58.

Slovenke prilaze na šest razlike - 58:52. Rivalke prave faul u napadu, pa promašuju ziser. Poto  nije uspela da pogodi ni Jelena Milovanović, pa je faul zaradila Ana Dabović. Slovenke prilaze na 58:44 na 2.28 do kraja treće deonice.

Mini serija Sloveniki 5:0 i smanjuju retultat na 56:49. Imale su naše i 12 poena više.

Oblak nam i dalje zadaje najviše problema, ali dok naše igrqaju sjajno, izboriće se Srpkinje i sanjom.

Vodi Sonja Srbiju na 53:44, ali onda pravi faul. Na sreću Slovenke ne koriste dva napada u nizu, a Čađo novom trojkom tera Slovence da traže tajm-aut. Srbije vodi 56:44.

Ponovo imamo "plus šest", novu trojku za naše ubacila je Milovanović - 50:44.

Radočaj trojkom otvara drugi deo meča, ali Barič momentalno uzvraća istom merom - 47:44. 

Dobro je, igra Sonja Petrović.

Druga četvrtina:

Ostaje za veliku brigu povreda Sonje Petrović u poslednjoj sekundi, kada je naskočila na nogu protivnici! Nadamo se da će sve biti u redu i da će biti na terenu u drugom delu.

Poluvreme je, ipak, pripalo Srbiji - 44:41. 

Pronašla je Teja Oblak "zaboravljeni" šut za tri poena i sa gotovo sedam metara pocepala mrežicu za 42:41. Vodi Srbija na 1:20 pre kraja poluvremena, a selektor Karadžić je uzeo tajm-aut.

Dva poena Aleksandre Crvendakić sa bacanja za 41:36. Stegnula je Srbija odbranu, ali sudije su nekim čudnim odlukama sprečile da razlika bude veća, jer je Slovenkama napad potpuno zakazao.

Sonja Petrović! Pet vezanih poena najbolje srpske košarkašice za preokret - 35:34! Dodaje i Ana Dabović dva poena, sada se lakše diše - 37:34.

Drže Slovenke vođstvo, ne popuštaju u igri - 34:26. Kod Srbije Škorićeva sa šest poena u drugoj četvrtini drži glavu timu iznad vode - 30:34.

Serija Srbije 4:0 na otvaranju drugog dela - 25:30.

Reuters

Prva četvrtina:

Nika Barič srećnom trojkom, od obruč, pa uz visok luk u koš, stavlja tačku na prvu četvrtinu. Slovenija razbija Srbiju napadom - 30:21!

Očajna igra naše reprezentacije u odbrani, već primljena 23 poena, a ostalo je još 1:30 do kraja četvrtine (23:17).

Teja Oblak nastavlja seriju Slovenije! Još jedna trojka, posle nove izgubljene lopte Srpkinja i prednost raste na 19:12.

Okrenula je Slovenija rezultat. Erkićeva je pogodila trojku za vođstvo 14:11.

Rival je odgovorio posle minuta odmora serijom 5:0, pa trojkom Ocvirkove Slovenija dolazi do 9:9.

Odličan početak Srbije! Po dva poena Jelene Milovanović i Sonje Petrović za vođstvo 9:4 i prvi tajm-aut koji je zatražila Slovenija posle samo 2:20 igre.

Krenulo je trojkom Nevene Jovanović, a na to se nadovezala Sonja Petrović sa dva poena - 5:3.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gavro

pre 6 godina

Pripremite Kofere. Ovo ce vam biti treci poraz i kraj turnira. Jako losi nastupci nase Selekcije. Kada se pomislim pre dve godine postali ste evropski prvak !\n

RINGISPIL

pre 6 godina

Gavro samo ti setaj kozicu to jedino mozes. Nase Srpkinje su zakon , osnovna jedinica za zenstvenost lepotu i kvalitet je 1 Srpkinja. Sve ostalo je samo niza rasa.

AS

pre 6 godina

ZAŠTO TRČIŠ PRED RUDU? ZAŠTO SI ZLOBAN? DEVOJKE SU DOBRO ODIGRALE UTAKMICU, POGOTOVO DRUGO POLUVREME A ZADNJU ČETVRTINU FENOMENALNO. SVAKA ČAST DEVOJKE A TI PAMETNJAKOVIĆU STIDI SE.

RINGISPIL

pre 6 godina

AS, Gavra je siljokuran, iako su sve rupe okugle, crne i lice jedna na drugu samo majstori znaju koje su one PRAVE.

Gavro 2

pre 6 godina

Polako Gavro,ipak smo mi Evropski prvaci i postuj nas!Devojkama i Strucnom stabu cestitke,a mi patriotski ,pozitivno i puna podrska do kraja!Bravo cure

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17