• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.07.2017

07:00

BOGDAN PROZIVAO AMERE: Pamtim kako smo vas razbili u Indijanapolisu!

Košarka

BOGDAN PROZIVAO AMERE: Pamtim kako smo vas razbili u Indijanapolisu!

Podeli vest

Nikad neću zaboraviti kako smo vas razbili na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002, poručio je budući košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović u prvom intervjuu američkim medijima

Dosadašnji košarkaš Fenerbahčea trenutno se nalazi u SAD, gde bi narednih dana trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa Kingsima na tri godine i za to vreme će zaraditi 27 miliona dolara.

Amerikance je zanimalo kako je postao košarkaš, a on im je objasnio da je od malih nogu pratio ovaj sport. Otkrio je da mu nije bio problem da ostane budan tokom noći i da gleda utakmice na Mundobasketu 2002, a posebno onu u četvrtfinalu između Jugoslavije i SAD (81:78), iako je tad imao samo deset godina.

- Ispratio sam Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002. godine, kada smo se popeli na pobedničko postolje i kad smo pobedili vašu reprezentaciju u četvrtfinalu. To mi jedno od najdražih sećanja kad je košarka u pitanju. Gledao sam i snimak finalne utakmice Olimpijskih igara u Atlanti 1996, kad su igrali Jugoslavija i SAD - rekao je Bogdanović. 

Foks: Bogdanović je sjajan

Košarkaš Sakramenta Dearon Foks priznao je da je tek pre neki dan pogledao Bogdanove utakmice i da je zadovoljan novim saigračem.
- Pre neki dan smo Skal, Badi Hild, Džastin Džekson i ja večerali i pričali o sastavu ekipe za narednu sezonu. Najpre smo zaboravili da je i Bogdan došao kod nas. Onda sam rekao: "Ej, čoveče, pa mi ga nikada nismo ni gledali!" Tad smo prvi put videli kako igra. I svi smo bili u stilu: "Čoveče, ovaj stvarno zna da šutira." Badi je rekao: "Momak baš zna da igra." Bio je to sjajan trenutak - ispričao je Foks.

Pratio Kingse

On je istakao da je pratio i igre svog budućeg kluba Sakramenta dok su za Kingse igrali Vlade Divac i Peđa Stojaković.

- Redovno sam pratio NBA ligu, Kingsi su mi bili omiljeni tim jer su tamo igrali Vlade Divac i Peđa Stojaković. Vrlo dobro se sećam kako sam se sa ocem budio rano ujutru da bih gledao utakmice Sakramenta. Znam sve o duelima Kingsa i Lejkersa, posebno pamtim kad su se sastali u finalu Zapadne konferencije 2002. godine - objasnio je Bogdanović.

Srpski bek naglasio je da je posle osvajanja Evrolige sa Fenerbahčeom osetio da je vreme za novi izazov u najjačoj ligi sveta.

- Spreman sam za NBA ligu i pun sam samopouzdanja. Odluka nije bila laka jer moraš psihički i fizički da budeš spreman za odlazak u SAD i početak novog života. Kada sam osvojio Evroligu, bio sam siguran da idem u Sakramento, osetio sam da je pravo vreme - kazao je Bogdanović.

Protekle sezone Bogdanović je bio jedan od najboljih igrača turskog tima, a u elitnom evropskom takmičenju je prosečno beležio 14,6 poena po meču. Međutim, reprezentativac Srbije ističe da mora još dosta da radi na sebi kako bi izborio minutažu u Sakramentu.

- Svestan sam i svojih mana, a i vrlina. Zato ću morati da poradim na završnicama akcija u reketu. Biće mi potrebno neko vreme da se priviknem na brzinu igre u NBA, nije isto kao u Evropi. Igrači u NBA su jači, igra se sa više kontakta. Ali ja sam spreman - objasnio je Bogdanović.

Čest nesporazum

Beka Srbije zbog prezimena Amerikanci redovno mešaju sa hrvatskim reprezentativcem Bojanom Bogdanovićem, ali on ističe da mu to ne smeta.

- Simpatično mi je to što se dešava, obojica se tome nasmejemo. Imamo istog menadžera, često se nadmećemo tokom leta - zaključio je Bogdanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17