• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.11.2017

22:56

(FOTO) BJELICA UNIŠTIO PARTIZAN! Pukla "stotka", Zvezda pred Švajnijem razbila crno-bele!

Košarka

(FOTO) BJELICA UNIŠTIO PARTIZAN! Pukla "stotka", Zvezda pred Švajnijem razbila crno-bele!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u 7. kolu ABA lige kao gosti pobedili ekipu Partizana sa 100:84 (26:21, 27:21, 21:21, 26:21)

Crveno-beli su tokom celog meča kontrolisali igru i rezultat i imali odgovor na svaki nalet crno-belih.

U prvom poluvremenu su Feldin i Ročesti nosili goste, da bi u nastavku Milko Bjelica potpuno eksplodirao i nemilice zatrpavao koš Partizana. 

Šampion Srbije i ABA lige je na ovom susretu pogodio čak 14 trojki.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bjelica sa 29 poena, Feldin je dodao 15, Ročesti 14, Antić 13, a Dangubić 12.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Novica Veličković sa 18, a pratili su ga Najdžel Vilijams-Gos sa 17 i Patrik Miler sa 16 poena.

Zvezdi je ovo peta pobeda u sedam mečeva, dok je partizanu ovo bio treći poraz.

PARTIZAN - ZVEZDA 84:100 (21:26, 21:27, 21:21, 21:26)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Jovčić, Javor, Vojinović.

PARTIZAN: Miler 16, Vilijams-Gos 17, Aranitović 1, Marinković 7, Veličković 18, Tomić, Pecarski 6, Gavrilović 4, Andrić, Samjuels 11, Čakarević, Šalić4 .

ZVEZDA: Radičević 2, Dangubić 12, Davidovac, Lazić 2, Antić 13, Dobrić, Fledin 15, Apić, Ročesti 14, Lesor 11, Jovanović 2, Bjelica 29.

 

 

Starsportphoto©

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Pukla je "stotka", Jovanović je tsavio tačku na meč - 84:100.

- Četiri poena Veličkovića, ali odmah trojkom odgovaraju crveno-beli, ovoga puta Dangubić - 80:95.

- Nemaju rešenja crno-beli za Bjelicu, a sada je i Ročesti počeo da pogađa - 74:89. Tajm-aut Nikolića, ali ni to nije pomoglo jer je odmah trojku ubacio Antić - 76:92.

- Prišli su domaći na pest poena zaostatka (70:76), ali onda trojka Bjelice, koji se potpuno razigrao - 70:79. Zatim dvojka Veličkovića, a onda nova trojka Bjelice, koji je do sada ubacio 27 poena - 72:82.

- Marinković je trojkom otvorio poslednjih deset minuta, a onda i poeni Veličkovića. Na drugoj strani je Bjelica nastavio da zatrpava koš Partizana - 68:76.

Starsportphoto©

Treća četvrtina:

- Zadržali su dvocifrenu prednost crveno-beli i sa +11 ulaze u poslednju četvrtinu - 63:74.

- Smanjili su crno-beli posle serije pogođenih penala Novice Veličkovića (59:66), ali su onda uzvratili gosti na isti način preko Radičevića i Bjelice - 59:70.

- Koš za koš se igra u ovim trenucima i crveno-beli održavaju prednost - 55:66.

- Spustili su se crno-beli na jednocifreni zaostatak (51:60), a Alimpijević je odmah zatražio tajm-aut. Usledio je koš Feldina - 51:62.

- Antić je trojkom otvorio drugo poluvreme, uzvratio je dvojkom Samjuels, a na drugoj strani koš Bjelice - 44:58.

Starsportphoto©

Druga četvrtina:

- Dvocifrena prednost za Zvezdu na poluvremenu - 42:53. Milko Bjelica je u poslednjim trenucima pogodio za goste, a onda je Šalić pokušao sa centra, ali je promašio.

- Poeni Marinkovića i Veličkovića za Partizan, a crveno-beli nastavljaju trojkama da zatrpavaju koš domaćin - sada su to uradili Antić i Dobrić - 40:49.

- Koš Lesora uz faul, ali centar Zvezde nije pogodio dodatno bacanje. Na drugoj strani prvi poeni Novice Veličkovića, pa tajm-aut Dušana Alimpijevića - 36:42.

Starsportphoto©

- Bjelica i Ročesti donose +11 Zvezdi (29:40), ali su crno-beli smanjili posle pet vezanih poena Vilijams-Gosa, koji ima tri lične greške - 34:40. 

- Nastavljaju se "pucačkI" okršaji. Za Zvezdu pogađaju Feldin i Dangubić, a za crno-bele Miler i Vilijams-Gos - 29:36.

- Serija Zvezde 5:0 na početku druge deonice, pa je Nikolić posle trojke Ročestija i koša Bjelice bio prinuđen da zatraži minut pauze - 21:31.

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

- Imali su maksimalnih +7 crveno-beli (19:26), a Đoko Šalić je zakucavanjem smanjio rezultat na kraju prve deonice - 21:26.

- Prišli su crno-beli preko Samjuelsa i Šalića na poen zaostatka (17:18), a onda je na drugoj strani četiri poena vezao Lesor - 17:22.

- Nastavljaju crveno-beli šutem iz daljine da terorišu koš Partizana, trojka Feldina a onda i duga dvojka Dangubića - 9:16, a Nikolić je zatražio tajm-aut.

- Crveno-beli bolje otvaraju utakmicu i trojkama Feldina i Ročestija dolaze do +5 - 3:8. Potom Pecarski i Samjuels smanjuju, a onda trojka Dangubića - 7:11.

Starsportphoto©

Stigao je i nekadašnji košarkaš oba tima ali navijač Crvene zvezde Milan Gurović, a navijači partizana su ga dočekali "na nož".

Starsportphoto©

Na utakmicu je došao i fudbaler Partizana Everton Luiz, ali neće, kao što je to običaj sedeti kraj terena, već je otišao među navijače!

Starsportphoto©
Starsportphoto©
Starsportphoto©

Bastijan Švajnštajger stigao je u dvoranu "Aleksandar Nikolić", a crno-beli su slavnom Nemcu poklonili majicu.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija