• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. LJ.

01.04.2019

16:20

ZVEZDA VIŠE NIJE FAVORIT ZA FINALE! Košarkaški stručnjaci najavljuju dramatičnu majstoricu

Košarka

ZVEZDA VIŠE NIJE FAVORIT ZA FINALE! Košarkaški stručnjaci najavljuju dramatičnu majstoricu

Podeli vest

Zvezdini košarkaši su pred početak polufinala plej-ofa ABA lige bili veliki favorit, ali sad više nisu, smatraju srpski stručnjaci Goran Grbović, Milan Gurović i Dragan Kapičić

Trenutni rezultat u pobedama je 1:1, finalistu će odrediti poslednja, treća utakmica, koja će biti odigrana 6. aprila (20.00).

Prema kladionicama, crveno-beli su i dalje u prednosti. Kvote na Zvezdu kreću se od 1,40 do 1,55, dok su na Partizanovu pobedu od 2,70 do 2,80. Ipak, nekadašnji asovi večitih rivala drugačije gledaju na stvari.

Čeka se Regland

Naš proslavljeni reprezentativac Milan Gurović, koji je igrao za oba naša najveća kluba, smatra da crno-beli imaju boljeg trenera i bolji tim.

- Partizan ima Andreu Trinkijerija, najboljeg trenera u ABA ligi, uz Dejana Milojevića. Uz to, ne bih se saglasio ni sa opštim mišljenjem da je Zvezda kvalitetniji tim. Naprotiv, crno-beli imaju najbolju ekipu. Zvezda je domaćin u odlučujućoj utakmici, ali ni to ne znači da je favorit. Čitava sezona staće u ovu jednu utakmicu i to menja stvari - kaže Gurović za naš list.

Bolji crno-beli

Ne bih se saglasio sa opštim mišljenjem da je Zvezda kvalitetnija od Partizana
Milan Gurović

Sjajni trojkaš kaže da oba tima imaju podjednake šanse.

- Mislim da su šanse 50-50. Veći pritisak će biti u Zvezdi, koja igra na domaćem terenu. Partizan je odradio svoj deo posla, biće rasterećen i u odlučujući susret ulazi sa psihologijom pobednika. Mnogo će zavisiti i od toga da li će se oporaviti Džo Regland, koji je bitan u Tomićevoj rotaciji. Na kraju, verujem da će odlučivati jedna lopta, kao i u prve dve utakmice - zaključuje Gurović.

Legendarni šuter crno-belih Goran Grbović veruje da će i "majstorica" biti krajnje neizvesna.

- Biće napeto, na jednu loptu. Ko bude manje grešio i ko bude manje nervozan, pobediće. Zvezda je do sada bila favorit, ima bolji izbor igrača i na papiru ima prednost između pet i deset poena. Ali derbi je nešto drugo i kvalitet mora da se pokaže na terenu - ističe Grbović za naš list.

Rođeni Kruševljanin naglašava i da su crno-beli raznovrsniji u igri od ljutog rivala.

- Partizan je mnogo bolji u "minijaturama" od Zvezde, u kojoj se samo očekuje da Čović reši "pik end rol", a crno-beli su to dobro branili. Odžo i Cirbes teško mogu da pariraju Gagiću i Lendejlu, koji su mnogo pokretljiviji. Zvezdin tandem nije toliko opasan po koš, koliko je recimo Lendejl, koji je koristan u kontri i tranziciji - poručuje Grbović.

Raznovrsniji

Partizan je mnogo bolji u "minijaturama" od Zvezde, u kojoj se samo očekuje da Čović reši "pik end rol"
Goran Grbović

Nekadašnji krilni košarkaš dodaje da velike zasluge za napredak u igri crno-belih idu na račun trenera.

- Dolaskom Andree Trinkijerija Partizan igra mnogo bolju košarku. Italijan koristi sve alate koje ima na raspolaganju, a nema ih mnogo. Uspeo je da utuvi u glavu igračima koliko je ova plej-of serija bitna. Trinkijeri se uklopio u ovu atmosferu, daje maksimum i tera igrače da daju maksimum. Pokazuje da je odličan trener - podvlači Grbović.

Srbi u fokusu

S druge strane, legendarni košarkaš crveno-belih Dragan Kapičić smatra da će veći pritisak biti na košarkašima Partizana.

- Možda zvuči apsurdno, ali mislim da je veća odgovornost na crno-belima. Partizan dugo nije igrao Evroligu, navijači to silno žele, pa su igrači i rukovodstvo kluba pod velikim pritiskom. Sigurno je da Partizan može mnogo više da dobije pobedom u odlučujućem meču nego što Zvezda može da izgubi - navodi Kapičić.

Bivšeg predsednika kluba s Malog Kalemegdana raduje to što domaći igrači iskaču u prvi plan i pored velikog broja stranaca.

- Mislim da je veliki dobitak to što srpski igrači odlično igraju i praktično su nosioci igre u oba tima. Sa jedne strane to su Davidovac, Dobrić i Simanić, a sa druge Marinković, Zagorac i Jaramaz. To su momci koji će biti velika imena u evropskoj košarci - zaključuje Kapičić.
 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srpska Sparta 1

pre 5 godina

Sve sami "stručnjaci"... Urnisaće ih Zvezda preko 15 razlike, eto zapamtite me "stručnjaci"! SI U PIONIR U SUBOTU!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05