• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

26.12.2019

08:47

BUKTI SUKOB ZBOG NAJBOLJEG KOŠARKAŠA ZEMLJE! Jokić i Bogdan podelili Srbiju!

Košarka

BUKTI SUKOB ZBOG NAJBOLJEG KOŠARKAŠA ZEMLJE! Jokić i Bogdan podelili Srbiju!

Podeli vest

Priznanje za najboljeg košarkaša Srbije dodeljeno je Bogdanu Bogdanoviću, ali mnogi smatraju da je nagradu zaslužio Nikola Jokić zbog partija u NBA ligi

Rasprava oko toga ko je najbolji košarkaš Srbije u 2019. godini ne jenjava! Srpski reprezentativac i član Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović (27) dobio je u utorak nagradu Košarkaškog saveza Srbije, a mnogi smatraju da je time učinjena nepravda asu Denvera Nikoli Jokiću.

Najbolji u Evropi

Volim i Bogdana i Nikolu, oni su među najboljim igračima koje Evropa ima
Svetislav Pešić

Bogdanovića su za srpskog košarkaša godine izabrali novinari sportskih redakcija širom zemlje. Sjajni bek dobio je 22 glasa od 36 sportskih redakcija, a ostalih 14 otišlo je Jokiću.

Neprecizni kriterijumi

Odmah po proglašenju pobednika u javnosti i među samim sportskim novinarima počelo je prepucavanje oko toga kako je moguće da Jokić, koji je ove godine ušao u prvu petorku NBA lige kao najbolji centar, bude iza Bogdanovića. Oni koji su zastupali tezu da je Bogdan zaslužio nagradu kao argument su navodili činjenicu da je igrač Sakramenta na Svetskom prvenstvu u Kini izabran u najbolju petorku, dok je Jokić na Mundobasketu podbacio.

LJUDI, PA NE MOŽE JOKIĆ SAM! Dabl-dabl Srbina, ali uzalud, Denver poražen posle 7 mečeva (VIDEO/FOTO)


NIJE OVO MOJ BOŽIĆ! Srbin dobio čast da igra na VELIKI DAN, a onda jednom izjavom šokirao Amere!

Bogdan Bogdanović

Mundobasket
22,9 p, 4,1 sk, 4,4 as
uvršten u najbolju petorku SP

NBA liga (2018/19)
14,1 p, 3,5 sk, 3,8 as

NBA liga (2019/20)
14,6 p, 2,7 sk, 3,9 as

Kako KSS nije precizirao šta je glavni kriterijum, i jedni i drugi mogu biti u pravu, a srpski stručnjaci ne žele da favorizuju ni Jokića ni Bogdanovića. Čuveni košarkaški trener Vlade Đurović uvek je surovo realan, kao što je bio i tokom Mundobasketa, kada je predvideo da će Srbija ostati bez medalje.

ODLUKA KOJA JE STVORILA VELIKU POLEMIKU! Bogdanović ili Jokić, ko je zaslužio nagradu? (ANKETA)



VELIKI GROBAR POŽELEO SREĆU STANKOVIĆU! Evo ko je čestitao novom treneru Zvezde (FOTO)



- Oni koji kažu da Jokić ne zaslužuje nagradu moraju da uzmu u obzir da nije samo on kriv što je loše igrao na Mundobasketu. Trebalo je da ima veću minutažu, da češće bude u prvoj postavi. On je talenat kakav se rađa jednom u 100 godina. Sa druge strane, Bogdan je jedan sjajan dečko i košarkaš, veliki radnik i igrao je odlično za reprezentaciju. U Sakramentu je igrač od čijih partija mnogo zavisi. Mislim da se bespotrebno podiže tolika prašina. Čestitam Bogdanu, a ne bi bilo nezasluženo i da je Jokić proglašen za najboljeg - jasan je Đurović.

Ima još kandidata

Nikola Jokić

Mundobasket
11,5 p, 7,5 sk, 4,8 as

NBA liga (2018/19)
20,1 p, 10,8 sk, 7,3 as
uvršten u najbolju petorku sezone

NBA liga (2019/20)
17,4 p, 10,0 sk, 6,9 as

Trener Barselone Svetislav Pešić takođe je uvek bez dlake na jeziku, ali nije hteo da favorizuje Bogdana ili Jokića.

- Ne volim ja te izbore za najboljeg sportistu i ne učestvujem u njima. I Bogdan i Nikola su nešto najbolje što Evropa ima, volim ih obojicu. Ne treba zaboraviti da Srbija ima još košarkaša koji mogu biti najbolji. Vasilije Micić sjajno igra, a tu su i Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić. Treba da se ponosimo svima njima, a ti izbori su već stvar ukusa - zaključuje Pešić.
 


Bonus video

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sale

pre 4 godine

Ipak, prevagnule su igre u reprezentaciji! Obojca su odlični igrači, ali ne igra se košarka samo u NBA. Uostalom, masa nas u Srbiji to i ne prati.

AS

pre 4 godine

STVARI SU JASNE. KSS DODELJUJE NAGRADU NAŠEM NAJBOLJEM KOŠARKAŠU A NE NBA IGRAČU, A TO JE BEZ SUMNJE BOGDANOVIĆ. NA SP JE BIO NAJBOLJI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17