• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2020

17:32

KRAJ DRAME U ABA LIGI! Bez ŠAMPIONA, nema ISPADANJA!

Košarka

KRAJ DRAME U ABA LIGI! Bez ŠAMPIONA, nema ISPADANJA!

Podeli vest

Klubovi ABA lige odlučili su da se sezona završi bez pobednika, ali i da niko ne ispadne iz lige

Kako prenosi Mondo - neće biti ispadanja, neće biti proglašen šampion, a proširiće se liga na 14 klubova umesto dosadašnjih 12 ekipa. Ali i dalje je nepoznanica koja dva kluba će se preseliti u regionalnu elitu iz ABA 2 lige.

Kao najozbiljniji kandidat figurirao je čačanski Borac koji je do prekida sezone dominirao, pa je na osnovu toga i dobio mesto u regionalnoj eliti - prvi put u istoriji kluba!

NOVI DETALJI - GLASANJE O ABA LIGI! Partizan NADGLASAN, samo su oni bili uz crno-bele!

DETALJI SA SASTANKA! Završena i ABA LIGA!

 

Inače, klubovi ABA lige glasali su na današnjoj skupštini da se takmičenje ne nastavi. Za nastavak bila su tri kluba, a protiv devet, prenosi Mondo. Za nastavak sezone glasali su: Mornar, Budućnost i Partizan.

Protiv nastavka bili su svi ostali: Primorska, FMP, Cedevita Olimpija, Crvena zvezda, Igokea, Krka, Mega, Zadar.

Potom je usledila rasparava o konačnom poretku na tabeli i ostajanju u ligi. Partizan je tražio da se odluči ko će biti četvrti i da se utakmica Budućnost-Crvena zvezda registruje. Zvezda se izjasnila da prati Evroligu.

Potom se raspravljalo o proglašenju prvaka. Čule su se pretnje tužbama ako se proglasi šampion, iako ta titula ne donosi ništa, ali i pretnje istupanjem iz lige, navodi pomenuti izvor. Posle diskusije koja je trajala skoro dva sata, pristupilo se glasanju. Osam klubova je bilo za prekid i proširenje, bez šampiona, dva kluba su bila za proglašenje prvaka, a Cedevita Olimpija i Budućnost su imali zasebne predloge.

 

 

Takođe, treba da se odluči koja dva kluba će ući u ABA ligu i na koji način. Do sada je u javnosti postojalo uverenje da će to biti Borac Čačak i Split, dva prvoplasirana tima ABA 2 lige, ali to još nije zvanično odlučeno i rasprava o tome je u toku.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija