• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.04.2024

06:20

Crne slutnje čuvenog trenera: Zvezda i Partizan će prekinuti ABA finale, a onda će se ta liga ugasiti!

Starsportphoto, Srdjan Stevanović

Košarka

Crne slutnje čuvenog trenera: Zvezda i Partizan će prekinuti ABA finale, a onda će se ta liga ugasiti!

Podeli vest

Jedan od najvećih košarkaških stručnjaka sa prostora bivše Jugoslavije Zmago Sagadin (71) poručuje da je Crvenoj zvezdi i Partizanu nakon eliminacije iz Evrolige prioritet ABA liga, kao i da je zbog ogromnih tenzija moguć novi haos u već viđenom finalu tog takmičenja između dva ljuta rivala!

Beogradski timovi u četvrtak su i zvanično ispali iz Evrolige, pošto nisu uspeli da se domognu nekog od prvih deset mesta, koje vode u narednu rundu. Zvezda je sezonu okončala brukom u Istanbulu, pošto je poražena od Efesa sa ubedljivih 100:55, dok Partizan pobedom nad Valensijom završio je učešće u eliti za ovu sezonu.

Zbog neočekivanog epiloga u Evroligi, obema ekipama sada je jedini fokus osvajanje pehara ABA lige. Vrlo je moguće da će titula regionalnog šampiona imati možda i presudan značaj za plasman jednog od ta dva tima u Evroligu, mada postoje nagoveštaji da će bez obzira na ishod, oba tima i naredne godine igrati u eliti.

 

Foto: Starsportphoto

Razočarali: Džoel Bolomboj, Kevin Panter, Džejms Naneli i Rokas Gedraitis

 

Prema rečima proslavljenog slovenačkog stručnjaka Zmaga Sagadina, koji je početkom ovog veka predvodio Zvezdu, postoji realna opasnost od velikih tenzija između dva beogradska rivala, pošto je maltene izvesno da će ponovo igrati u finalu ABA lige.

- Partizan i Zvezda ove sezone nisu bili konkurentni u Evroligi i nisu uspeli da se izbore za drugu rundu. Sad i jednima i drugima ostaje to finale ABA lige, pretpostavljamo da će to biti meč Zvezda na Partizan. Mislim da će ti okršaji biti za život i smrt. Pogotovo ako se bude odlučivalo o putniku u Evroligu. Nadam se samo da će to eventualno finale samo biti završeno. Jer ako se desi da se ne završi zbog konflikta i tenzija, što je takođe moguće, mislim da će to biti kraj ABA lige - poručuje Sagadin.

Foto: Starsportphoto©

Zmago Sagadin

 

Prema njegovim rečima, nijedan tim iz Jadranske lige ove sezone nije pokazao skoro ništa na međunarodnoj sceni.

- Nisu samo Zvezda i Partizan imali loše sezone. Budućnost i Olimpija su igrali Evrokup, a Igokea Ligu šampiona. Nijedan klub nije prošao u drugi krug. Ni u prvoj, ni u drugoj, ni u trećoj evropskoj ligi. Niko nije prišao drugom krugu. Izgleda da klubovi sa ovih prostora nisu konkurentni, ne bore se adekvatno sa najvećim evropskim klubovima, na sva tri nivoa. Što se tiče Evrope, za ovu sezonu nema rezultata - dodaj Zmago.

Foto: EPA

Nisu konkurentni: Smailagić u duelu sa Gilespijem i Gedraitisom

 

Čovek koji je oduvek bio poznat po gvozdenoj disciplini i otkrivanju talenata kaže da u današnje vreme stranci vode glavnu reč u gotovo svim klubovima u regionu.

- Partizan i Zvezda su legija stranaca. Imaju ih po sedam-osam, to očito ne proizvodi rezultat. Nijedan mladi igrač nije isplivao, a kad to kažem, mislim i na Budućnost i na Olimpiju. To je katastrofa i za razvoj mladih igrača. Oni koji su talentovani, beže u inostranstvo na koledž. Jedino mlade proizvodi Mega, ali njima je to osnovni biznis - dodaje Sagadin.

Priznaje, ipak, da je prvenstveno od Partizana očekivao više u Evropi.

- Partizan je veliki klub, Obradović je veliko ime i mnogo su dobili njegovim povratkom. Nisu otišli korak dalje, iako su prošle godine dosta dobro gurali. Trebalo je, po nekoj logici, ove godine da bude još boljle, ali to im nije uspelo. U Srbiji su ulaganja u klubove enormna, ali i interesovanje je neverovatno. To šta ima Partizan, to je čudo! Šteta je što tim ljudima koji dolaze na svaku utakmicu nisu pružili zadovoljstvo da igraju plej-of - dodaje Sagadin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija