• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2020

00:56

IZBACIO ME IZ REPREZENTACIJE ZBOG ĆIRILICE, REKAO JE: "ŠTA ĆE NAM TAJ USTAŠA"! Hrvatski košarkaš optužio Dudu Ivkovića!

Košarka

IZBACIO ME IZ REPREZENTACIJE ZBOG ĆIRILICE, REKAO JE: "ŠTA ĆE NAM TAJ USTAŠA"! Hrvatski košarkaš optužio Dudu Ivkovića!

Podeli vest

Nekadašnji hrvatski košarkaš Franjo Arapović optužio je Dušana Dudu Ivkovića za izbacivanje iz reprezentacije Jugoslavije

Arapović se u razgovoru za "Večernji list" prisetio finala Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine, kada je Jugoslavija ispustila +12 protiv SSSR-a, ali i zbog čega je vraćen iz Beograda i nije igrao na narednom EP.

PARTIZAN JE OSNOVAN U ZAGREBU, PA NEMA NIJEDAN PORAZ OD CIBONE! Predsednik Zvezde o sukobu interesa: FMP ima svoju upravu, ja ne donosim odluke!

- To finale izgubili smo zahvaljujući selektoru Dušanu Ivkoviću koji je na +12 pokazivao ruskom kolegi Gomeljskom da je zlato naše, posle nas je Sabonis razneo. S obzirom na to da sam imao iskustvo igranja protiv Sabonisa, kazao sam Ivkoviću da ćemo izgubiti ako me ne uvede u igru, no nije to učinio - rekao je Arapović i dodao:

Foto: AP/Photo

Inače, čudim se kako sam uopšte išao u Seul jer sam na pripremama na Rogli pokrenuo debatu koja se zaoštrila. Bili su tada s nama onde i bokseri, a ja sam rekao da se jedini među njima zna ponašati Damir Škaro, i to zato što je iz Zagreba, na šta su Beograđani i ostali reagovali. Kada sam pak rekao da će za sledeće Olimpijske igre svaka republika SFRJ imati svoju valutu, sručilo se drvlje i kamenje po meni.

- Kad smo se vraćali s priprema iz Bora, noću smo stigli u jedan beogradski hotel u kom smo na recepciji dobili upitnik na ćirilici koji je trebalo da ispunimo, a ja sam tražio da mi ga daju na latinici ili na engleskom. Stojko me povukao za ruku da ćutim, no iz inata nisam poslušao ni njega ni Dražena.

Foto: AP/Photo

- Recepcionar me pitao za ime oca, ja sam mu rekao Jovo, a zove se Pavo. Zatim me pitao ime majke, rekao sam mu Jovanka, a mama mi je zapravo Ana. Nakon pet minuta bio je sastanak u mojoj sobi i Ivković me je poslao kući u Zagreb. Nazvao sam tada prijatelja, fudbalera (Zorana) Čavu Dimitrijevića koji me odvezao na aerodrom i tako sam završio reprezentativnu karijeru u bivšoj SFRJ.

Inače, Ivković je jednom prilikom u reprezentaciji kazao: "Šta će nam, bre, taj ustaša?" Očigledno su saznali da sam se i politički aktivirao. Bio sam na osnivačkoj skupštini HDZ-a u baraci na Jarunu - rekao je Arapović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Logistic

pre 3 godine

Franjo! Pa, šta sad nije jasno? Sve si radio protivno pravilima u reprezentaciji. I sam kažeš da si učesnik osnivačke skupštine HDZ. Duda nije ni imao drugi izbor nego da te izbaci iz reprezentacije. Ti si provocirao. Zar ne?

Nenad

pre 3 godine

Ume Duda da promasi, ali u ovom slucaju je, apsolutno, bio u pravu.

Rade

pre 3 godine

Ti si gospodine Arapoviću ustaša i ne stidiš se toga, a smeta ti kad te neko nazove tim pravim imenom! Hteo si da igraš za reprezentaciju države protiv koje si! A šta ti ustvari želiš da kažeš sa ovom pričom!? Da si čovek ili nečovek! Jer definitivno, Duda je bio čovek koji je voleo i verovao u tu državu, radio nešto iskreno, bio čovek, a ti, ko si ti!? Dobro si igrao košarku, i pametno bi bilo da si ostao košarkaš, a ovo čovek ili nečovek, sam zaključi šta si! Ja imam svoje mišljenje, nepotrebne su ovakve priče!

Deran

pre 3 godine

E Franjo, samo si dokazao da si bio i ostao go..o od coveka!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17