• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2021

19:51

REBRAČA BEZ DLAKE NA JEZIKU! Jugoslavija bila kao Bitlsi

Košarka

REBRAČA BEZ DLAKE NA JEZIKU! Jugoslavija bila kao Bitlsi

Podeli vest

Bivši košarkaš Željko Rebrača prisetio se slave koju je imala reprezentacija Jugoslavije i koliko je narod voleo sve njene članove

"Plavi" su tada bili strah i trepet u svetu košarke.

Hteli smo svima da pokažemo da smo najbolji, da svima isprašimo tur. Plašili su se kada igraju protiv nas, širom sveta su nas pratili i gledali šta radimo, a mi smo ih pobeđivali po 20 razlike. U Srbiji smo bili kao Bitlsi, svi su nas voleli, sve smo pobeđivali... Bila je sjajna atmosfera u vezi sa tim kako igram - rekao je Rebrača za španski "Gigantes".

Foto: Starsportphoto

Željko Rebrača

Svi reprezentativci su imali razne beneficije u narodu zbog mnogobrojnih uspeha.

Kada odeš u restoran, jedeš za džabe. Mogao si da radiš šta hoćeš. U tom smislu, naši životu su bili dobri. Ali, i sami smo radili dobre stvari, pobeđivali smo najbolje timove sveta i to u vreme dok su nas bombardovali. To nam je davalo energiju da pokažemo svetu da smo bolji nego što druga strana priča o nama. Teško je objasniti to - dodao je nekadašnji košarkaš.

Rebrača je sa navionalnim timom osvojio zlatne medalje na Eurobasketima 1995. i 1997. godine, 1998. se okitio najsjajnijim odličjem na Mundobasketu, a 1996. je na Olimpijskim igrama uzeo srebro.

Što se klupske karijere tiče, Rebrača je nosio dres Partizana, Benetona, Panatinaikosa i Valensije u Evropi, dok je u NBA ligi nastupao za Detroit, Atlantu i LA Kliperse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija