• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Kosijer

20.04.2022

09:53

EKSKLUZIVNO! TOMAŠEVIĆ O NEIZLEČINOJ BOLESTI SVOJE ŽENE Trpela je jake bolove, obilazili smo lekare po celom svetu

Petar Đorđević Story

Košarka

EKSKLUZIVNO! TOMAŠEVIĆ O NEIZLEČINOJ BOLESTI SVOJE ŽENE Trpela je jake bolove, obilazili smo lekare po celom svetu

Podeli vest

Košarkaška legenda Dejan Tomašević u ekskluzivnoj ispovesti za Informer otvorio je dušu i ispričao sve detalje o bolesti svoje supruge Jelena koja ima lupus.

Nekadašnji košarkaš Parizana Dejan Tomašević osvrnuo se na ceo svoj život, pa tako i na upoznavanje sa Jelenom, ali i na težak period koji su imali u životu.

Kada je saznala da boluje od lupusa, Jelena je neko vreme to krila od supruga kako ga ne bi opterećivala. Dejan je u ispovesti za Informer ispričao sve detalje njihovog odnosa. 

Foto: Petar Đorđević Story

Tekst Dejan Tomašević

U jeku popularnosti upoznaje suprugu Jelenu u klubu "Taš".
- Čim sam je ugledao, znao sam da će mi biti žena. Tada sam igrao u Partizanu, a ona je navijala za crno-bele. Probao sam da joj uzmem broj telefona, ali mi nije dala. Uspeo sam da dođem do njenog broja preko zajedničke drugarice. Tada su još bili fiksni telefoni, pozvao sam je i javio se njen sin Kića. Pozvao sam ih da dođu na moju utakmicu. Došli su i otad se Jelena i ja nismo razdvajali. Posle utakmice sam je pozvao da izađemo. Otišli smo na večeru, ispričali se i zavoleli - kroz osmeh priča Dejan, koji je godinu dana kasnije postao njen suprug:
- Maštao sam da se oženim sa 25 godina i da ubrzo dobijem decu. To mi se i ostvarilo. I evo, Jelena i ja smo zajedno već 25 godina. Svadbu smo napravili u tada popularnom "Sport kafeu", a pevao nam je Saša Matić. Njega sam zapazio dok su on i njegov brat Dejan nastupali u jednoj kafani na Banovom brdu. Rekao sam mu: "Kada se budem ženio, pevaćeš mi na svadbi!" Tako je i bilo. Posle toga smo nastavili da se družimo.
Dejan je bio uz Jelenu kada mu je rađala decu, ali i dok se borila sa bolešću! Držao ju je za ruku dok su na svet dolazili njihova ćerka Mija i sin Matija.
- Nisam imao tremu, niti sam osećao strah. Dva puta sam bio sa Jelenom na porođaju i to joj je značilo. Pogotovo kada se Mija rodila. Tada smo bili u Vitoriji i nismo imali nikoga, pa čak ni lekara. Doktora smo našli tek dva meseca pred njen porođaj, zahvaljući našem velikom treneru i prijatelju Radomiru Antiću. On nam je preporučio svog prijatelja.

Foto: Petar Đorđević Story

Dejan Tomašević sa porodicom


Tomašević je propustio rođenje najstarije ćerke.
- Nisam bio sa suprugom kada je rodila Manju. Doktor je Jeleni preporučio da se porodi carskim rezom i rešili smo da to bude 18. avgusta. Tad sam imao jedini slobodan dan između priprema u Sloveniji i povratka u Podgoricu, gde sam potpisao ugovor za Budućnost. Međutim, Manja nije sačekala, rešila je da se rodi 12. avgusta. Bio sam u Sloveniji i pošto zbog rata nije moglo da se ide kroz Hrvatsku, putovao sam preko Austrije i Mađarske do Beograda. Uspeo sam da stignem kući samo nekoliko sati posle ćerkinog rođenja.
Usledio je najveći izazov za porodicu. Saznali su da Jelena boluje od lupusa, autoimune bolesti za koju ne postoji lek.
- Jelena je u početku pokušavala da sakrije šta joj se dešava da me ne bi opterećivala. Kad smo saznali da ima lupus, kroz sve smo prolazili zajedno. Jedno jutro se probudila i imala otečen zglob. Onda je taj otok splasnuo, pa se sutradan pojavio na drugom mestu. Svaki dan temperatura, gubila je snagu u rukama.... To je bio vrlo težak i bolan period za Jelenu. Svašta smo probali, obilazili smo najbolje doktore u Valensiji, Atini, Beogradu... Za njih je ta bolest bila nova i nepoznata, a ni danas nije dovoljno istražena.

Foto: Privatna arhiva

Dejan Tomašević sa suprugom Jelenom


Nažalost, nakon nekog vremena Jelenino stanje se pogoršalo.
- Odlučila je da iz Atine, u kojoj smo tada živeli, dođe u Beograd na lečenje. Terapija kortikosterodima joj nije pomogla, stanje joj se i dalje pogoršavalo... Dobila je na težini i postala nervoznija. Vratila se u Atinu i posvetila zdravlju, čitajući i istražujući bolest. Promenila je način ishrane i uspela sebi da pomogne. Trpela je strašne bolove, ali je bila pozitivna i uvek je lepo izgledala. U tom periodu sam igrao u Panatinaikosu, jednom od najboljih evropskih klubova i imao dobre rezultate, ali smo samo mi znali šta smo preživljavali kod kuće. Ipak, nikada nismo odustajali! Drago mi je što Jelenino izlečenje može da pruži nadu drugima. Mnogo ljudi koji boluju od lupusa je zovu i traže joj savet. Ona sada nema nikakvih problema, drži bolest pod kontrolom. Pakao je trajao tri godine, ali hvala Bogu, prebrodili smo sve.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 2 godine

Veliki covek,pobozan i dobra dusa.Prolazio je pakao,ima prelepu decu,lepu zenu.Velikom zaslugom Boga sve je dobro,taj covek zasluzuje srecu i zdravlje.Nadam se da cemo se opet druziti u Manastiru u Slancima

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", elektirčnim trotinetima...
Uprava saobraćajne policije

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", elektirčnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija