• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2022

16:50

ŠOK! Hrvati istupaju iz ABA lige?!

Starsportphoto

Košarka

ŠOK! Hrvati istupaju iz ABA lige?!

Podeli vest

Iznenađujuća vest za sve ljubitelje košarke sa ovih prostora glasi - ABA liga mogla bi ovog leta da doživi velike promene, tačnije da ostane bez klubova iz Hrvatske

Aktuelna tema u Srbiji poslednjih dana je nepravda učinjena osvajaču ABA 2 lige Zlatiboru, ali  Košarkaški savez Hrvatske je na nedavno održanoj sednici izneo  predlog da tamošnji klubovi napuste Jadransku ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju.

Hrvati razmišljaju o Alpe Adria Kupu koji okuplja klubove Centralne Evrope, tačnije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA.

Foto: Starsportphoto©

 

Ukoliko se desi da hrvatski klubovi istupe iz ABA lige, to bi gotovo sigurno zatvorilo vrata Evroligi i takmičenjima pod rukovodstvom te organizacije, a sve bi bilo usmereno ka potpunom okretanju Fibinoj Ligi šampiona, Evropa kupu i pomenuti Alpe Adria kupu.

Na klubove iz našeg komšiluka se vrši pritisak da izađu iz ABA lige, a na sednici je iznet detaljan plan pod kojim bi uslovima i na koji način mogli da pređu pod okrilje u drugih takmičenja, a sve sa ciljem razvoja hrvatskih košarkaša što bi za cilj imalo promociju novih reprezentativaca Hrvatske.

HKS je od klubova tražio da odluku donesu do 13. maja, ostaje da se vidi ko će doneti koju odluku, a kako se "šuška", Split je trenutno najbliži odluci da izađe, dok su Zadar i Cibona protiv. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maks

pre 1 godinu

Napokon. Nikad nije ni trebalo ulaziti u bilo kakve lige sa "regionom", u koji Hrvatska ne pripada.Kao što ni srbija ne pripada pod nešto što se zove "jadranska liga", jer sa Jadranom nema NIKAKVE veze. Hrvatska če napokon ući u svoje prirodno okruženje u kojem je odavno trebala biti. SVI čemo u Hrvatskoj biti ZA, da SVI Hrvatski klubovi izađu iz te "jugolige" pod lažnim imenom "jadranska". U kojoj samo Hrvatska može reči da je JADRANSKA zemlja. Da, i Crna Gora. I nitko više. Dakle, OBAVEZNO vani, i to Za SVA vremena. Ne samo u košarci nego u SVEMU. Bilo je i vrijeme. Bravo za one koji su pokrenuli taj proces.

maks

pre 1 godinu

NAPOKON neka dobra vijest. Hrvatska i svi u njoj če biti sretna što ste vi "šokirani". I naravno da jeste šokirani. Jer bez Hrvatske vi ste ZERO. NULA. I nadam se da če SVI Hrvatski klubovi izači iz te "jugolige" pod lažnim imenom. Lige zemalja srednjeg vijeka koji se skrivaju iza imena "Jadranska" iako sa Jadranom osim Hrvatske i Crne Gore nijedna nema NIKAKVE veze. Dakle OBAVEZNO vani, i to ne samo iz košarke. U svoje pravo i prirodno okruženja i ŠTO DALJE od zemalja "regiona", u koji Hrvatska NE pripada niti želi biti. Složno za izlazak. SVI. I za SVA vremena.

Solo

pre 1 godinu

Ta ABA liga je veliki promasaj za Srske Klubove...Najbolje bi bilo da se oformi nova Srpska Liga sa 10-12 kosarkaskih centara i da krenemo sa nasim mladim kosarkasima kao u dobra stara vremena kad smo vladali ovim sportom a mozemo jos uvek u to sam siguran..Ova liga samo profirtira zbog hrvata i crnogoraca i slovenaca..Vreme je da izadjemo odatle pa nek se oni snalaze kako znaju i umeju..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija