• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2022

23:45

DINO RAĐA O HRVATSKIM TIMOVIMA U ABA LIGI! Ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance!

Košarka

DINO RAĐA O HRVATSKIM TIMOVIMA U ABA LIGI! Ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance!

Podeli vest

Vest koja je odjeknula ovog četvrtka glasi - ABA liga mogla bi ovog leta da doživi velike promene, tačnije da ostane bez klubova iz Hrvatske

Aktuelna tema u Srbiji poslednjih dana je nepravda učinjena osvajaču ABA 2 lige Zlatiboru, ali  Košarkaški savez Hrvatske je na nedavno održanoj sednici izneo  predlog da tamošnji klubovi napuste Jadransku ligu i priključe se drugom regionalnom takmičenju.

Hrvati razmišljaju o Alpe Adria Kupu koji okuplja klubove Centralne Evrope, tačnije iz Austrije, Hrvatske, Češke, Poljske, Slovačke i Slovenije. Alpe Adria Cup funkcioniše pod ingerencijom FIBA.

Foto: ap photo

 

Dino Rađa je govorio o potencijalnom odlasku hrvatskih timova iz ABA lige.

- Nismo ništa odlučili, ali smo na sednici u utorak ponudili klubovima opciju da igraju u Ligi šampiona, Evrokupu i Alpe Adria kupu i za sve će biti plaćeni. Sada je na njima da odluče, za to imaju sedam dana. Dakle, idućeg utorka ćemo sve znati. Naravno, ako se dogovore, od sledeće sezone neće moći da igraju u ABA ligi. To bi jednostavno bilo nemoguće zbog rasporeda. Ali mislimo da bi to bilo odlično za hrvatsku košarku. Šta nam je donela ABA liga u poslednjih 20 godina? Ništa. Živimo, stalno se borimo da ostanemo, a ta liga se pretvorila u poligon za Crvenu zvezdu i Partizan da dovode strance. Pitamo se kad su nas tukli Rumuni i Poljaci. Pa hajde da promenimo nešto, da vidimo kako rade i kakvi su im klubovi- rekao je Dino Rađa, predsednik hrvatskog saveza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK! Hrvati istupaju iz ABA lige?!
Košarka

ŠOK! Hrvati istupaju iz ABA lige?!

Iznenađujuća vest za sve ljubitelje košarke sa ovih prostora glasi - ABA liga mogla bi ovog leta da doživi velike promene, tačnije da ostane bez klubova iz Hrvatske

05.05.2022

16:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija