• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sofija Marjanović

06.09.2022

09:08

BIVŠI KOŠARKAŠ CRVENE ZVEZDE IMA LEPA SEĆANJA NA NAŠU ZEMLJU: Volim Srbe, možete do zlata na Evrobasketu!

informer

Košarka

BIVŠI KOŠARKAŠ CRVENE ZVEZDE IMA LEPA SEĆANJA NA NAŠU ZEMLJU: Volim Srbe, možete do zlata na Evrobasketu!

Podeli vest

Izraelski reprezentativac Gal Mekel uoči večerašnjeg duela sa Srbijom na EP kaže da mu je naša zemlja bliska srcu

 

Košarkaška reprezentacija Srbija može do zlata na Evropskom prvenstvu, poručuje iskusni izraelski reprezentativac Gal Mekel uoči večerašnjeg duela sa "orlovima" (RTS 1, 21.00).

Bivši košarkaš Crvene zvezde jedan je od članova izraelskog tima koji je dobro poznat navijačima u Srbiji. Za klub sa Malog Kalemegdana igrao je 2015. godine, ali se ta epizoda neslavno završila.

Ličimo

Srpski narod je divan, gostoljubiv i srdačan. Podsećate me na Izraelce
Gal Mekel

Zvezdu je tužio, bio je nezadovoljan što je doveden kao privremena zamena za Markusa Vilijamsa i na kraju je klub napustio sa lošim uspomenama na taj deo karijere.

Gal obožava Beograd

Međutim, u razgovoru za naš list Mekel kaže da obožava Srbiju, Beograd i Srbe i da mu takvo mišljenje ništa ne može promeniti.

- Nemam dobra sećanja na taj period karijere, ali iz Zvezde sam otišao u Makabi, što je bila moja želja. Teška je bila situacija, nisam ostao celu sezonu, ali to je sport. Generalno, volim Srbiju i Srbe. Divan je to narod, gostoljubiv i srdačan. Podsećate me na Izraelce. Beograd mi je takođe ostao u lepom sećanju - počinje priču košarkaš Andore.


On kaže da se i dan-danas čuje i prati bivše saigrače.

- Pratim sve svoje bivše saigrače kad stignem. Redovno se čujem sa Draganom Milosavljevićem, sa kojim sam igrao u Malagi, a dobar prijatelj mi je i Marko Simonović. Bili smo zajedno u Zvezdi, Unikahi i Malagi i godinama znam da je hteo da postane trener i verujem da će biti odličan. On ima sjajan košarkaški um i vredan je. Pisaću mu pre meča sa Srbijom - uz osmeh kaže Mekel.

Čini se da Mekel neće biti razočaran u slučaju poraza od Srbije, jer je i sam svestan da je ekipa selektora Svetislava Pešića iznad svih u grupi.

- Srbija je nivo ili dva iznad timova u ovoj grupi. Siguran sam da može do zlata - zaključio je Mekel.

Zadovoljan startom

Izraelci su sinoć igrali sa Poljskom, a pre toga su vezali dve sjajne pobede protiv Finske i Holandije. Mekel kaže da je to i očekivao.

- Očekivao sam dobar start, sjajan smo tim. Došli smo da se borimo. Imali smo loše partije uoči Evropskog prvenstva, ali to nas je probudilo, Baš sam srećan - kaže Mekel.

EVROBASKET

GRUPA D

3. kolo, ponedeljak

Poljska - Izrael 85:76
Češka - Holandija 88:80
Srbija - Finska 100:70


4. kolo, utorak

Holandija - Poljska 14.00
Finska - Češka 17.30
Srbija - Izrael 21.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija