• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2022

18:50

ZMAJČEKI SE NE ŠALE! Cedevita Olimpija PROTUTNJALA kroz Split! (VIDEO)

ABA liga/Split/Ivica Cavka

Košarka

ZMAJČEKI SE NE ŠALE! Cedevita Olimpija PROTUTNJALA kroz Split! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Cedevita Olimpije odlično su ušli u novu sezonu ABA lige, pošto su posle Borca na premijeri, u drugom kolu savladali Split na Gripama rezultatom 95:77 (53:41)

Furiozno su izgledali izabranici Jurice Golemca pred domaćim košarkašima, pa su kao i Čačačnima uspeli da ubace više od 90 poena, zadržavši maksimalan skor i nakon premijernog meča drugog kola regionalnog takmičenja.

Ponovo su trojke bile najjači adut gostiju iz Ljubljane i tokom čitavog toka meča držali su preko 50% uspešnosti u ovom parametru. Na sve to, imali su veliku dominaciju na skoku, gde su imali 15 uhvaćenih lopti više od rivala, a sve to doprinelo je zaista ubedljivom trijumfu.

Trijumf Zmajčeka nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, jer je Cedevita Olimpija od starta diktirala tempo i sredinom druge četvrtine uspela je da prelomi meč i pobegne na dvocifrenu prednost ispod koje se zatim uopšte nije ni spuštala.

Najveća prednost koju su Zmajevi imali je +23 (69:92), ali je do kraja tim iz Dalmacije uspeo da ublaži katastrofu.

Jogi Ferel je bio najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi sa 21 poenom i po četiri skoka i asistencije, a dok je Džošua Adams ubacio 17 koševa. Dvocifren je bio još Amar Alibegović koji je dodao 12 poena.

Kod Splita, Tajrel Nelson je bio daleko ispred svih sa 20 poena, pratio ga je Dominik Mavra sa 16 poena, dok je Šenon Šorter ubacio 15 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija