• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2023

11:56

KREM EVROPSKE KLUPSKE KOŠARKE U KAUNASU! Kalinić i Obradović jure trofej EVROLIGE!

printscreen wikipedia

Košarka

KREM EVROPSKE KLUPSKE KOŠARKE U KAUNASU! Kalinić i Obradović jure trofej EVROLIGE!

Podeli vest

Srbija će imati dva predstavnika na fajnal-foru ovogodišnje Evrolige! Nikola Kalinić će sa svojom Barselonom voditi borbu protiv "večitog" rivala Real Madrida, dok će Monako našeg Saše Obradovića finale tražiti pobedom nad Olimpijakosem.

Kalinić će se peti put u karijeri takmičiti na završnom turniru Evrolige, a trofej je osvojio 2017. sa Fenerbahčeom. Čitave godine imao je problema sa ramenom, ali je pred odlazak u Kaunas poručio da će biti spreman za dve najvažnije utakmice  sezone!
- Rame nije savršeno, ali je dovoljno dobro da bih igrao. Spreman sam za fajnal-for. Zdravi smo svi osim Korija Higinsa (operacija leđa) i raspoloženje u timu je dobro. Ključ našeg uspeha je u pribranosti, koncentraciji i pametnoj igri. Da postoji neka tajna kako osvojiti, već bih imao četiri trofeja. ^itava godina nam staje u dve utakmice, ali puna koncentracija mora biti od prvog minuta polufinala. Nervozi će dodatno doprineti činjenica da igramo protiv Reala, a derbiji su uvek posebne utakmice. Proučavali smo njihove postavke protiv Partizana i pripremali se za zonsku odbranu koju su igrali protiv crno-belih - rekao je Kalinić.

Foto: Starsportphoto©

 


Eventualnom pobedom ekipa Šarunasa Jasikevičijusa susrela bi se u finalu sa boljim iz duela Monako - Olimpijakos. Tim iz Kneževine predvođen je s klupe srpskim stručnjakom Sašom Obradovićem, koji sanja da u Francusku donese prvi trofej prvaka kontinenta još od 1993. kad je Boža Maljković odveo Limož na krov Evrope.
- Olimpijakos je tim sa prebogatom istorijom, biće nam veoma teško. Kao i do sada, rado preuzimamo ulogu autsajdera i najavljujemo borbu o poslednjeg daha - jasan je bio Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

Bitan faktor u igri Monaka svakako će biti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd koji je rekao da ekipa kneževa nije u prestonicu Litvanije došla samo kako bi uživala u ambijentu.

- Moja ekipa nije došla u Kaunas samo da bi uživala u ambijentu i atmosferi fajnal-for turnira. Ambicije su nam mnogo veće. Zaista verujemo da možemo do trofeja! - optimističan je bio Lojd.

Foto: EPA

 

Grčki crveno-beli su u doigravanje krenuli sa prve pozicije, pa im pripada uloga velikog favorita protiv Monaka, a osim toga u svojim redovima imaju MVP-a i najboljeg strelca Evrope Sašu Vezenkova. Uprkos velikim očekivanjima, trener tima iz Pireja Jorgos Barcokas traži od svojih izabranika pre svega da uživaju u košarci.
- Ne mislim da je na nama najveći pritisak. Drago nam je što smo ovde i niko se posle fajnal-fora neće osećati nesrećno ukoliko ne dođemo do trofeja. Vrlo dobro znam koliko je ovo takmičenje teško, svi smo iscrpljeni. Moramo da damo sve od sebe, ali i da uživamo - rekao je Barcokas.

Foto: Starsportphoto©

 

Veteran Real Madrida Serhio Ljulj, imaće priliku da u Kaunasu postane najbolji strelac završnih turnira Evrolige. Španski košarkaš trenutno ima 191 poen na fajnal-for turnirima, a ispred njega su Džej-Ar Holden sa 194 i Nikos Galis sa 231 ubačenim košem. Ljulj će dodatno moći da ojača i prvu poziciju najboljeg asistenta ovog turnira, jer je do sad upisao 62 dodavanja za koš.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kladionice favoritom za osvajanje smatraju Barselonu sa kvotom 2,65, slede ih Olimpijakos sa 2,75, Real Madrid 4,2, dok je za šanse da trofej završi u Francuskoj koeficijent čak 6,3. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija