• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2023

18:06

MVP Evrolige otišao u NBA! Vezenkov i zvanično u Kingsima!

Starsportphoto

Košarka

MVP Evrolige otišao u NBA! Vezenkov i zvanično u Kingsima!

Podeli vest

Bugarski reprezentativac Aleksandar Vezenkov dogovorio je trogodišnju saradnju sa Sakramento Kingsima.

Odigrao je Aleksandar Vezenkov dve izvanredne sezone u dresu Olimpijakosa. Prethodna je krunisana MVP priznanjem, a kao po dobrom staom običaju najbolji košarkaš Evrolige ekspresno se potom seli u NBA. Da će Bugarin otići "preko bare" poznato je odavno, ali je njegov transfer u Sakramento tek danas i ozvaničen. 

Odnosno, kako prenosi Adrijan Vojnarovski, poznati NBA insajder koji gotovo nikada ne greši, Vezenkov je dogovorio trogodišnju saradnju sa Kingsima vrednu 20.000.000 dolara. Bugarin je neko vreme "vagao" da li želi put Amerike budući da se Evropljani nisu "proslavili" poslednjih godina, ali je rešio da okuša svoju sreću kao što su to pre njega sa epitetom MVP-a uradili Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica. 

Čitav posao završio je njegov agent Jorgos Rusakis, a očekuje se da Vezenkov u dresu Sakramenta ima bitnu ulogu naredne sezone. Bugarin je prošle sezone bio najbolji strelac Evrolige, potom je dominirao i na završnom turniru u Kaunasu, dvostruki je šampion Grčke, tri puta i MVP... Dakle, mnogo individualnih priznanja koja su mu otvorila vrata NBA lige. 

Upravo to moglo bi da prozivede "domino efekat" u Evropi. Olimpijakos će morati da nadomesti njegov odlazak, a prvi kandidat za to je Nikola Mirotić koji je postao "višak" u Barseloni nakon što su Katalonci rešili da smanje budžet u odnosu na prethodne godine. 

Bivši španski reprezentativac nalazi se na meti brojnih klubova, ali je utisak da je Olimpijakos jedina prihvatljiva opcija koja može da mu ponudu toliko traženu borbu za titulu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija