• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2023

12:55

Kampaco šokirao izjavom: Real je uvek bio prioritet

Starsportphoto

Košarka

Kampaco šokirao izjavom: Real je uvek bio prioritet

Podeli vest

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco (32) poručio je da mu je povratak u Real Madrid uvek bio prioritet i tom izjavom je na neki način potvrdio da mu je Crvena zvezda bila samo usputna stanica u karijeri.

Kampaco je u decembru prošle godine potpisao za Zvezdu kao najveće pojačanje u istoriji kluba, ali njegov boravak na Malom Kalemegdanu bio je vrlo buran. U Evroligi je zaigrao tek od marta zbog suspenzije koju je klub imao, a sa crveno-belima je osvojio dva od četiri moguća trofeja - Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije. Ostao je bez plasmana u četvrtfinale Evrolige i bez titule u ABA ligi, zbog čega je zapravo i bio doveden.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sada je dao intervju u kojem je, na neki način, poručio da mu je Zvezda u prethodnih sedam meseci bila samo usputna stanica ka povratku u Real. Kako kaže, čim je završio sa NBA ligom, odnosno kada ga je Dalas otpustio, želeo je da se vrati u Madrid.

Oduvek sam imao dobre odnose sa svima u Realu. I kada sam otišao u NBA, ostao sam u kontaktu sa ljudima iz kluba. Ta se nit nikada nije izgubila. Kada sam završio sa NBA, prioritet mi je bio povratak u Real. Posle sezone u Crvenoj zvezdi, sada sam mogao da ispregovaram povratak nazad u Real, na mesto gde se osećam kao kod kuće. Jako sam motivisan i jedva čekam da sezona počne - poručuje Kampaco u intervjuu za špansku "Marku".

Foto: Starsportphoto

 

 

Kaže da je pre njegovog potpisa za Zvezdu mnogo toga bilo komplikovano i da zbog činjenice da su maltene svi timovi bili oformljeni, nije mogao nazad u Madrid.

- Vratio sam se u Real onda kada je trebalo da se vratim. Hteo sam da ostanem u NBA ligi još jednu godinu, ali su me otpustili posle mesec i po daa. Zato sam se vratio u Evropu, jer je ceo taj moj rastanak tamo bio čudan, usred sezone, u trenutku kada su timovi već bili oformljeni. Zbog toga je bilo teško da se nadam novom NBA angažmanu. Bilo je ponuda, ali je sve to bilo komplikovano - ističe Argentinac.

Foto: Starsportphoto

 

 

Veruje doskorašnji igrač Zvezde da će sa Realom odbraniti titulu prvaka Evrope, što je jedan od ciljeva tima u novoj sezoni.

Imamo snage, igrače i iskustvo, mentalitet da to ponovimo. Borićemo se do kraja, ali znamo svi da je Evroliga teško takmičenje i da je jako teško odbraniti titulu dva puta zaredom. Moraš da budeš konstantan, da znaš šta je potrebno da se digneš posle teških poraza i kako da pobeđuješ kada je to potrebno - naglašava Fakundo Kampaco.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05