• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2023

10:40

Đorđević veruje u "orlove": Srbija je jedan od favorita na Svetskom prvenstvu

AP Photo/Markus Schreiber

Košarka

Đorđević veruje u "orlove": Srbija je jedan od favorita na Svetskom prvenstvu

Podeli vest

Aleksandar Đorđević, nekadašnji selektor "orlova", koji sa klupe sada vodi selekciju Kine, kaže da su "orlovi" među favoritima na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Na Novom Beogradu otvoren je teren u čast legendarnog Aleksandra Đorđevića. Bivši selektor kaže da selektor Svetislav Pešić na raspolaganju ima jak tim.

Srbija, za sad bez stranaca, igraće protiv Saletove Kine u grupnoj fazi Mundobasketa. Pre zvaničnog meča u Manili u 28. avgusta, Srbija i Kina odigraće i pripremni meč u Šenženu 20. avgusta. Bivši selektor kaže da selektor Pešić na raspolaganju ima jak tim.

- Čekamo svi to Svetsko prvenstvo, spremamo se. Biće veoma teška utakmica. Srbija je jedan od favorita, ne samo u našoj grupi, već i na celom takmičenju. Spremićemo se najbolje što možemo da pariramo jednoj izuzetno jakoj Srbiji - rekao je Đorđević.

Dok je vodio srpski tim često je koristio uzrečicu "mir u glavi, vatra u srcu". Koristi to i dok priča sa kineskim košarkašima. 

- Izgovorena je i tim igračima, dostizanja vrhunskih rezultata bez toga ne postoji. Mora igrač da ima vatru u srcu, želja mora da postoji, ali je potrebno da glava bude puna mira. Na meni je da tu glavu ispunim određenim znanjem i da ih spremim da sa tim žarom i vatrom izađu na teren. Nadam se da možemo da napredujemo svakog dana i to je cilj svih nas trenera.

Foto: Starsportphoto

 

 

Selektor Svetislav Pešić objavio je pre sedam dana prošireni spisak kandidata za predstojeći Mundobasket, a tokom treninga i utakmica u naredne tri sedmice proceniće kojih 12 putuje u Manilu. Spisak je počeo da se skraćuje i trenutno Kari na raspolaganju ima 16 košarkaša. U pitanju su sledeći igrači: Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Alen Smailagić i Uroš Trifunović. Poslednji igrač koji se zahvalio selektoru Pešiću je Ognjen Jaramaz. Novi plejmejker Partizana muku muči još od prošle sezone. Srećom, Stefan Jović je uprkos porodičnoj drami odlučio da igra za Srbiju, dok su tu još i Aleksa Avramović i mladi Nikola Topić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Legenda se postaje u reprezentaciji! Je l' sad shvataš, sine?
Đorđević objasnio

Legenda se postaje u reprezentaciji! Je l' sad shvataš, sine?

Kakav god uspeh naši košarkaši ostvare u svojim klubovima uvek ćemo se sećati onoga što su uradili u nacionalnom dresu, kao što su silovito zakucavanje Saše Danilovića preko Sabonisa, trojka Miloša Teodosića protiv Španaca, trojka Saše Đorđevića protiv Hrvata, kako Dejan Bodiroga "prodaje“ čuvenu fintu Karmelu Entoniju, trojke Bogdana Bogdanovića sa druge planete...

26.07.2023

12:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija