• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

09:57

Prepoznali talenat! Amerikanci uvrstili Topića na laskavu listu

Starsportphoto©

Košarka

Prepoznali talenat! Amerikanci uvrstili Topića na laskavu listu

Podeli vest

Ugledni američki novinar Džonatan Dživoni, koji radi za "ESPN", uvrstio je trenutnog košarkaša Mege Nikolu Topića na listu najvećih talenata Evrope kojima se predviđa blistava NBA karijera.

Džonatan Dživoni, inače poznat kao specijalizovani "lovac" na mlade talente, Topiću mlađem je podario četvrto mesto na svojoj laskavoj listi.

Sva imena sa tog spiska su "predviđena da uspeju" u NBA ligi, to jest, seniorskoj karijeri uopšte.

Foto: printscreen

Džonatan Dživoni

Dživoni, pisajući za portal posvećen budućim igračima najjače lige sveta, "Draft ekspres", ovako je opisao osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade.

" Nikola, sin osvajača srebrne medalje sa Olimpijskih igara 1996, Evroligaškog igrača Milenka Topića,  je "čisti" plejmejker sa izuzetnom visinom i rasponom ruku. Prikazuje retku kombinaciju vizije i kreativnosti na terenu dok napada iz "pik en rola". Sposoban je da pobedi defanzivce sa ili bez pomoći bloka i ume da završi na obruču podjednako dobro sa obe ruke. Igra izuzetno tečno, pa može napad da reši preciznim dodavanjem, prodorom svojom brzinom ili snagom, a može čak i da ugura protivnika pa da poentira iz igre leđima ka košu", napisao je Dživoni, aludirajući na opasnosti koje Topić predstavlja protivničkim čuvarima.

S obzirom da je u današnjoj košarci šut za tri poena pod "moranjem", ekspert za mlade igrače ukazuje na Topićev nedostatak na tom polju.

"Topić će tek morati da se pokaže kao dobar šuter, naročito ako želi u NBA. Ima pomalo "ukočen" izbačaj sa dosta rotacije. Međutim, pokazao je osećaj, ima domet i samopouzdanje koji su ohrabrujući u budućem radu s njim", istakao je američki novinar.

Foto: Starsportphoto

Moraće da poradi na šutu - Nikola Topić

Osim slabijeg šuta za tri poena, MVP-ju juniorskog Evropskog prvenstva u Nišu zamerena je i nešto slabija igra u odbrani i manjak atleticizma (možda najpopularnije kategorije u Amerikanaca).

"U odbrani, Nikola je često delovao letargično, usporeno. Čini se da ga je lako "pobediti" driblingom i ne predstavlja veliku prepreku protivničkim napadačima. Uprkos tome što ima veliki raspon ruku, imao je samo jednu blokadu u dosadašnjoj karijeri, što je crvena zastavica koja nam govori da ima ozbiljne atletske limite", zaključio je Dživoni, koji je podsetio da će mladi Topić narednu sezonu provesti na pozajmici u Megi, tokom koje će "stasavati" igrajući seniorsku košarku.

Ispred Srbina, gorepomenuti novinar je uspešnije NBA karijere predvideo Ugo Gonzalesu i Adaj Mari iz Španije, kao i Tiđane Saonu iz Francuske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija