• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2023

22:07

Srbin doživotno suspendovan iz košarke!

printscreen

Košarka

Srbin doživotno suspendovan iz košarke!

Podeli vest

Istragom koju je sprovela Internacionalna kuća košarke (FIBA), nad nekolicinom srpskih igrača i trenera, pokazalo se da je Stefan Šajin bio umešan u "neregularne" aktivnosti, zbog čega je dobio doživotnu zabranu bavljenja košarkom.

Stefan Šajin - doživotna! Takav epilog je dobila istraga koju je FIBA sprovela nad, između ostalih, krilnim košarkašem Vojvodine.

FIBA je u sprečavanju nepravilnosti i neregularnosti u cilju zaštite integriteta sporta i košarke krenula u beskompromisnu akciju nakon niza prijava na igrače i trenere sa ovih prostora.

Šajinu je krivica za umešanost u neregularne utakmice i potvrđena zbog čega je najoštrije kažnjen, te će mu dalje bavljenje košarkom biti onemogućeno.

Foto: printscreen

Šajin tokom igranja za Škrljevo

Momak rodom iz Pančeva, nastupao je za subotički Spartak, zemunsku Mladost, Dinamik, Vojvodinu, hrvatski Šrkljevo, rumunsku CSM Medijasu. Presudu je dočekao noseći dres Vojvodine, ali sporni događaji koji mu se stavljaju na teret, navodno se nisu dogodili tokom njegovog igranja u domaćem prvenstvu. Da li je to bilo tokom igranja u Hrvatskoj ili Rumuniji - nije precizirano.

Osim Šajina, među onima koje je FIBA sumnjičila za nameštanje utakmica bio je Saša Avramović, s tim da za njega nema nikakvih informacija o tome da li je tokom procesa to i dokazano.

- Tačno je da smo od strane FIBA obavešteni o suspenziji igrača novosadske Vojvodine. Po dobijanju kompletne dokumentacije Stefan Šajin je suspendovan, sankcionisan je zabranom igranja. Ceo slučaj je poverljiv i osetljiv i ne bih želeo da govorim o detaljima. Ono što samo mogu da potvrdim je da sporni događaji ni na koji način nisu povezani sa Košarkaškom ligom Srbije, već sa jednom ligom u regionu - rekao je pre izricanja presude direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ronaldo oteo Sergeju trofej! Povredio se, pa zaplakao!
Fudbal

Ronaldo oteo Sergeju trofej! Povredio se, pa zaplakao!

Fudbaleri Al Nasra savladali su Al Hilal sa 2:1 u finalu Kupa Saudijske Arabije. Kristijano Ronaldo, iako je sa svoja dva gola najzaslužniji za prvi ovosezonski trofej, doživeo je i povredu zbog koje je morao da napusti meč uz oči pune suza.

12.08.2023

21:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija