• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

08:07

Šok! Marina Maljković podnela ostavku

EPA

Košarka

Šok! Marina Maljković podnela ostavku

Podeli vest

Marina Maljković podnela je ostavku na mesto trenera Fenerbahčea i sve iznenadila u klubu iz Istanbula.

Klub iz je potvrdio da Marina Maljković više nije trener, napominjući da je ugovor raskinut na zahtev selektorke Srbije, ali nisu saopšteni razlozi takve odluke.

- S obzirom na to da Marina Maljković ima ugovor sa našim klubom za sezonu 2023/24, sa njom je urađeno novo strukturiranje i planiranje našeg tima. Međutim, Marina Maljković je 21. avgust obavestil klub da želi da podnese ostavku na funkciju bez ikakvog opravdanog razloga. U skladu sa ovom odlukom, njen ugovor je raskinut. Zahvaljujemo se Marini na uloženom trudu u sezoni 2022/23, koja je završena trofejima u Evroligi i domaćem šampionatu i želimo joj uspeh u daljoj karijeri - stoji u saopštenju turskog kluba.

 

Foto: AP PHOTO

 

 

U Fenerbahčeu su iznenađeni odlukom, jer je Marina Maljković imala izuzetno uspešnu prethodnu sezonu u klubu, osvojila je Evroligu, kao domaće prvnestvo.

Marina je sa reprezentacijom Srbije, na čijoj klupi uz kraću pauzu sedi od 2011. godine, osvojila dve zlatne medalje na Evrobasketu (2015. i 2021), jednu bronzu na Evropskom prvenstvu (2019) i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Što se klupske karijere tiče, pre dolaska u Fener 2022. godine, Maljković je vodila Ušće, Hemofarm, Partizan, Lion, Galatasaraj, Šangaj Sordfiš i Denso Iris.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija