Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

13:04

KRAJ: Srbija upisala i drugu pobedu na Mundobasketu!

Starsportphoto

Košarka

KRAJ: Srbija upisala i drugu pobedu na Mundobasketu!

Podeli vest

Košarkaši Srbije igraju meč drugog kola grupe B na Svetskom prvenstvu protiv Portorika. Meč počinje u 14 časova (RTS 1), a tekstualan prenos uživo možete pratiti u lajv blogu našeg portala.

"Orlovi" su počeli sjajno ubedljivom pobedom nad Kinom 105:63, a sada sledi susret sa još jednim timom protiv kojeg smo igrali pripremni meč pred start turnira.

Portirikanci su u vrlo interesantnoj utakmici pobedili Južni Sudan posle produžetka 101:96, a onaj ko trijumfuje u ovom duelu biće sigurno prvoplasiran u grupi B.

 

SRBIJA - PORTORIKO  94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19)

Hala: "Smart Araneta Koluseum" u Manili                                   Kapacitet: 14:000

SRBIJA: Avramović, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, S. Jović, N. Jović, Marinković, Milutinov, Petrušev, Ristić, Simanić

Portoriko: Kondit, Ford, Holand, Hauard, Ortiz, Pinjeiro, Rejes, Romero, Tompson, S. Tompson, Toro Barea, Voters

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Istekao je napad Srbije, imaju Portorikanci šansu da umanje zaostatak u finišu meča - 94:77!

39. minut - JOVIIIIIIIĆ! Sjajno zakucavanje, a koristi mladi srpski košarkaš i dodatno slobodno bacanje - 94:73!

38. minut - Novi dobri potezi Bogdanovića, promešao je as Atlante odbranu Portorika i proigrao Marinkovića koji pogađa svoju prvu trojku danas - 91:71!

37. minut - BOGDANOVIIIĆ! Simultanka kapitena, dva slobodna bacanja, a potom kontra i laki poeni posle dobre odbrane - 88:71!

37. minut - Problem za Srbiju... Aleksa Avramović je sa bolnom grimasom napustio parket i uhvatio se za skočni zglob! 

36. minut - Burno je reagovala klupa Portorika i dobila tehničku grešku... Avramović je dobio tri penala i bio siguran. Važan momenat budući da je Srbija prekinula nalet rivala - 84:71!

35. minut - Nastavlja se mučenje Srbije... Voters je prošao prelako pored Alekse Avramovića i položio - 81:71!

34. minut - Nova trojka Portorika, ponovo Ford, Srbija ima samo 12 koševa prednosti - 81:69!

Foto: Starsportphoto©

 

33. minut - Topi se prednost Srbije... Ford pogađa iz ćoška novu trojku za Portoriko, a potom loše dodavanje Avramovića - 79:66!

32. minut - Izuzetno je reagovao Aleksa Avramović, ukrao loptu i potom zakucao u kontri. Ipak, na drugoj strani Hauard cepa mrežicu sa osam metara - 77:63!

31. minut - Novi loš napad Srbije i odmah kazna na drugoj strani Džon Holand - 75:60!

Treća četvrtina:

30. minut - BOGDANOVIIIIIĆ! Kapiten pogađa kada je bilo najvažnije, Bogdanović cepa mrežicu uz zvuk sirene i prekida seriju Portorika - 75:58!

30. minut - Kondit pogađa jedno od dva slobodna bacanja, imaće Srbija poslednji napad u trećoj deonici - 73:58!

29. minut - Sada trojku pogađa i Džon Holand, pokušava to da vrati  na drugoj strani Aleksa Avramović, ali ne uspeva - 73:57!

Foto: Starsportphoto©

 

28. minut - Nastavljaju Portorikanci da tope prednost Srbije, sada je Hauard pogodio za tri poena, posle dugo vremena Srbija ima manje od 20 razlike - 73:54!

27. minut - Sjajan prodor Nikole Jovića, ponovo je asistirao Milutinov, ali Holand to seče faulom čime je poslao košarkaša Majamija na liniju penala, polovičan je bio Jović - 73:51!

26. minut - Nastavlja Pinjeiro da "muči" odbranu Srbije, nova trojka za šutera Portorika, a potom je iznudio i faul Bogdanovića u šutu za tri poena i koristi sva tri bacanja - 71:49!

25. minut - Još jednom je "na foru" Srbija došla do poena nakon auta! Sada je Nikola Jović dobio zicer od sbog prezimenjaka Stefana. Usledila je dobra odbrana naše reprezentacija i laki poeni za Bogdana Bogdanovića sa linije penala - 69:43!

25. minut - Sjajna reakcija Srbije posle minuta predaha, pogađa za tri poena Bogdan Bogdanović, ali vraća to na drugoj strani Tompson Džunior - 65:43!

24. minut - Još jedna trojka za Portoriko, morao je tajm-autom da reaguje Svetislav Pešić - 62:40!

24. minut - Raspucani su Portorikanci u trećoj četvrtini, Pinjeiro pogađa novu trojku, na drugoj strani precizan je Ognjen Dobrić - 62:37!

23. minut - Nagradio se Dobrić poenom sa linije penala nakon dobre odbrane, nešto sporiji početak Srbije u nastavku - 60:32!

Foto: Starsportphoto©

 

22. minut - Prvi poeni za Srbiju u drugom poluvremenu, pogodio je Stefan Jović nakon dobrog prodora - 59:32!

21. minut - Dobra reakcija Romenra u odbrani i laki poeni u kontri. Sa druge strane, promašaj Bogdanovića što kažnjava Pinjero pogotkom za tri poena - 57:32!

Druga četvrtina: 

20. minut - Poluvreme! Srbija na odmor odlazi sa 30 poena prednosti!

19. minut - Uspeo je Toro Barea da razmrda igru Portorika, veže nekoliko dobrih poteza, ali seče to Vanja Marinković - 55:27!

18. minut - BOGDANOVIIIIIĆ! Serija 5:0 u režiji kapitena Srbije, prvo trojka, potom ukradena lopta i lako polaganje u kontri - 53:24!

17. minut - Odlična leđna tehinika Milutinova koji je lako okrenuo Romera i položio loptu u koš, na drugoj strani centar Srbije blokira Toro Bareu - 48:19!

16. minut - Sevnula je kontra Portorika, delovalo je da će naš rival prekinuti seriju Srbije, a onda je doleteo Dejan Davidovac i fantastično zalepio Hauarda - 46:17!

15. minut - BUM! BUM! BUM! Nastavlja se rapsodija Orlova, sada je Aleksa Avramović pocepao mrežu u tranziciji, novi tajm-aut klupe Portorika - 41:17!

14. minut - Sjajna akcija Srbije iz auta, Avramović je "kao na tacni" poslužio Davidovca koji lako poentira za +21!

13. minut - Promašio je Ristić oba slobodna bacanja, a onda je nakon ofanzivnog skoka ugurao Ortiza i loptu u koš - 36:17!

Foto: Starsportphoto©

 

12. minut - Lagano polaganje Avramovića u tranziciji, na drugoj strani Ortiz postiže prve poene za Portoriko u drugoj deonici - 34:17!

11. minut - Ponovo je Portoriko zaigrao zonsku odbranu i ponovo Srbija to lako razbija, Aleksa Avramović prošao je lako pored Holanda, pogodio uz faul, a potom i iskoristio dodatno slobodno bacanje - 30:15!

Prva četvrtina: 

10. minut - Nova trojka za Portorikance, sada je Ortiz bio precizan iz ugla, na drugoj strani ne uspeva to da vrati Marko Gudurić - 27:15!

9. minut - Sjajno sarađuju Jović i Milutinov, sada je košarkaš Majamija asistirao Milutinovu koji pogađa sa poludistance, ali na drugoj strani trojka za Tompsona - 27:12!

8. minut - Izvanredna igra Srbije, Nikola Jović je u kotnru "izbacio" Nikolu Milutinova koji lako zakucava, na drugoj strani vraća to Kondit - 25:9. 

7. minut - Serija promašaja na obe strane, ali prekida to Ognjen Dobrić koji je popravio promašaj Bogdana Bogdanovića. Potom dobra odbrana Srbije i laki poeni u tranziciji za Stefana Jovića - 23:7. 

6. minut - Izašali su Portorikanci u zonu, ali lako to razbija Srbija, novi poeni za Nikolu Jovića, sada je u ulozi asistenta bio Nikola Milutinov - 19:7!

5. minut - JOVIIIIIIIĆ! Evo je još jedna, treća trojka za košarkaša Majami Hita, Srbija već ima dvocifrenu prednost pošto je prethodno Milutinov još jednom lako poentirao pod košem - 17:5.

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Nešto lošiji napad Srbije, Bogdanović je šutirao uz zvuk sirene, ali ofanzivni skok kupi Milutinov i lakoo pogađa preko Romera - 12:5!

3. minut - Evo je reakcija Portorikanaca, Voters pogađa za tri poena, a potom i zicer za Romera - 8:5!

2. minut - JOVIIIIIIIĆ! Nova dobra odbrana Srbije, a onda još jedna trojka Jovića u tranziciji, odmah tajm-autom reaguje selektor Portorika - 8:0!

2. minut - Dobra deluje srpska odbrana na startu meča, nakon ukradene lopte Dobrić je naterao Kondita da napravi faul u napadu, a to na drugoj strani trojkom kažnjava Nikola Jović - 5:0!

1. minut - Prvi napad na meču imaće Portoriko, ali dobra odbrana Ognjena Dobrića i lako zakucavanje u kontri - 2:0!

Srbija će meč započeti u identičnoj petorci kao protiv Kine, na parketu su - Stefan Jović, Nikola Jović, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić i Nikola Milutinov. 

14:30 - Pustilo je obezbeđenje navijače Srbije da se skupe na jednoj tribini, ima ih oko 200 i sada vlada sjajna atmosfera u dvorani. Sa druge strane, tek desetak Portorikanaca prati utakmicu u Manili. 

13:51 - Filip Petrušev +je na klupi, ali je utisak da će danas biti "na poštedi". 

13:35 - Selektor Srbije Svetislav Pešić dobio je od naših navijača uoči meča sa Portorikom čestitku u vidu pesme. Iskusni stručnjak danas je napunio 74 godine.

13:30 - Sinoć Filip Petrušev nije trenirao, a selektor Svetislav Pešić rekao je da je doskorašnji član Crvene zvezde dobro, da je snimak pokazao da nema oštećenja tetiva, već da mu je samo otekao skoči zglob.

13:20 - Srpski fanovi nekoliko sati pre početka utakmice počeli su da se zagrevaju za ono što će uslediti u hali pod nazivom "Smart Araneta Koluiseum", čiji je kapacitet nešto više od 14.000 mesta.

13:10 - Novinarka Informera Sofija Marjanović je u Manili naišla na Srbina Milana rodom iz Novog Sada koji već duže od decenije živi na Filipinima.  Oženjen je Filipinkom i ima sina sa njom, a sa svojim radnicima je došao sa sve obeležjima naše zemlje navija za naš nacionalni tim.

13:07 - Selekcija Kine koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević izgubila je danas od Južnog Sudana sa 89:69 u 2. kolu grupe B.  Duel dve ekipe koje su na startu Svetskog prvenstva u Manili poražene, ubedljivo je pripao Afrikancima. To je i prvi trijumf u istoriji ove selekcije na Mundobasketu, koji ga je ujedno ostavio u igri za plasman u narednu fazu takmičenja. 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

13:05 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Srbija-Portoriko, koji se igra u okviru Mundobasketa u Manili.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija