• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

12:33

Saletova Kina na pragu eliminacije sa Mundobasketa

fiba.com

Košarka

Saletova Kina na pragu eliminacije sa Mundobasketa

Podeli vest

Izabranici Aleksandra Đorđevića izgubili danas od Južnog Sudana sa 89:69 u 2. kolu grupe B.

Duel dve reprezentacije, koje su na startu Svetskog prvenstva u Manili poražene, ubedljivo je pripao Afrikancima. To je i prvi trijumf u istoriji ove selekcije na Mundobasketu, koji ga je ujedno ostavio u igri za plasman u narednu fazu takmičenja. 

Debitant na planetarnoj smotri prikazao je jako dobru igru protiv Kine, koja očigledno nije uspela da se oporavi od neuspeha protiv Srbije na premijeri SP (105:63). Tako je ekipa koju sa klupe vodi čuveni Sale Nacionale praktično na pragu ispadanja, pošto će joj u poslednjoj rundi trebati da savlada Portoriko.

Foto: fiba.com

 

S druge strane, Južni Sudan je danas na terenu predvodio sjajni Karlik Džons sa čak 35 poena i 11 asistencija, a pratili su ga Kuani Kuani sa 16 i Nuni Omot sa 14 koševa.

Momci selektora Rojala Ajvija će se u 3. kolu grupe B boriti protiv naše reprezentacije za prolaz dalje, što bi za njih bio neverovatan uspeh.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija