• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2023

17:58

Kanada je kandidat za zlato! Pukla stotka protiv Letonije!

EPA

Košarka

Kanada je kandidat za zlato! Pukla stotka protiv Letonije!

Podeli vest

Kanađani igraju izvanrednu košarku i svoju snagu demonstriraju na Svetskom prvenstvu na dalekom istoku.

Košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se u 2. rundu Mundobasketa sa tri pobede iz tri meča u grupnoj fazi. I ponovo je "pukla stotka", pošto je u 3. kolu grupne faze vrlo ubedljivo savladana ekipa Letonije sa 101:75.

Foto: EPA

 

 

Kanađani su na taj način poslali jasnu poruku svima da na njih može ozbiljno da se računa među ekipama koje pretenduju na svetski tron. Pre Letonije, deklasirali su Francusku i Liban, pa sa mnogo samopouzdanja čekaju nastavak takmičenja.

Na današnjem meču protiv Letonije, istina, pokazali su i neke slabosti u uvodnom delu, ali su u nastavku rafalnom paljbom naprosto oduvali rivala. Predvodio ih je Šaj Gildžes-Aleksander sa 27 poena i Ar Džej Beret sa 22, a Keli Olinik je dodao 15. Sa druge strane, u oslabljenoj ekipi Letonije, za koju nije igrao Dairis Bertans, posebno se istakao Andrejs Grazijulis sa 16 poena.

Kanađani i Letonci iz grupe H izborili su plasman u narednu rundu, a tamo će igrati protiv Španije i najverovatnije Brazila, ako se ne desi neko čudo u sutrašnjim mečevima. Biće to vrlo interesantna grupa, a i mečeve druge faze ove ekipe igraće u Indoneziji, odnosno u Džakarti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija