• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2023

17:45

Trener Amerikanaca: Srbija zna šta radi, ne treba im moj savet!

AP/Photo

Košarka

Trener Amerikanaca: Srbija zna šta radi, ne treba im moj savet!

Podeli vest

Nekadašnji košarkaš i proslavljeni trener Stiv Ker, izjavio je nakon poraza Sjedinjenih Američkih Država od Nemačke (113:111) da nema šta da savetuje Srbiji pošto je ona uspela da izbori plasman u finale Svetskog prvenstva.

Stiv Ker je veći deo košarkaške karijere proveo kao saigrač Majkla Džordana tokom dominatnih godina Čikago Bulsa, krajem devedesetih godina prošlog veka.

Trenersku slavu stekao je osvajanjem čak četiri šampionska prstena kao glavni trener Golden Stejt Voriorsa. Na klupi reprezentacije Amerike, ipak, neće zabeležiti najveći uspeh, pošto je poražen od Nemačke u polufinalu. Posle utakmice, upitan je da li ima neki savet za Srbiju, koju očekuje duel za zlato upravo protiv "pancera".

Foto: EPA

Stiv Ker sa košarkašima Amerike

- Srbiji ne treba moj savet, oni odlično rade svoj posao i znaju šta rade - konstatovao je Ker.

Što se tiče meča, trener Golden Stejta je čestitao Nemačkoj i rekao da su izabranici Gordona Herberta zasluženo u finalu Svetskog prvenstva.

- Nemačka je odigrala fantastično i zasluženo je u finalu. Kad god smo napravili neku seriju, oni su odgovorili pogotkom ili skokom u napadu. Ponosan sam na svoje momke kako su borili. Glavni razlog našeg poraza je loša odbrana  - rekao je nekadašnji bek Čikaga i San Antonio Sparsa.

Kao jedan od razloga "glavobolja" njegove ekipe, istakao je Denisa Šrudera. Novi košarkaš Toronto Reptorsa, kojeg će trenirati Darko Rajaković, susret je završio sa 17 poena i devet asistencija.

Foto: AP/Photo

Denis Šruder

- Jako je teško čuvati Šrudera. Mnogo je opasan, pravili smo i neke greške, nismo ga držali pod kontrolom i zbog toga nam je mnogo naudio. Imamo snažne igrače koji mogu da igraju kombinovanu odbranu, ali su nas oni ipak nadigrali - zaključio je Ker.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija