• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2023

19:31

Droga ga koštala velike karijere! Bivši as Mege ispričao bolnu ispovest o paklu kroz koji je prošao

Starsportphoto©

Košarka

Droga ga koštala velike karijere! Bivši as Mege ispričao bolnu ispovest o paklu kroz koji je prošao

Podeli vest

Moja zavisnost je bila bolest, morao sam da se lečim, objasnio je Mušidi.

Stigao je Kostja Mušidi kao veliki talenat u Megu, ali je nakon samo jedne sezone potpuno nestao sa košarkaške mape. Razlog - droga! Nakada nemači "vunderkid" prisetio se teškog perioda koji ga je koštao ozbiljnije karijere. 

Mušidiju je prognozirala velika NBA karijera, a on je sa 25 godina na novom početku budući da je ove sezone nastupati u Bundesligi u dresu Mitedojčera. Nemac je na NBA draft izašao 2017. godine dok je branio boje Mege, ali nije bio izabran. Sada je jasno i zašto...

- Bio sam zavisnik od trave! Od Beograda, skoro do NBA, pa nazad u Nemačku i onda na ulicu – nisam imao klub. Bilo je to veoma teško vreme. Svoje loše navike sam poneo iz Beograda u Nemačku. Kad se setim, malo se naježim, ali na negativan način. Uradio sam mnoga s.anja koja ne mogu da raspakujem - rekao je Mušidi. 

Prošao je, nakon neuspeha na draftu, Kostja Mušidi kroz pravi pakao tokom karijere, a veliki udeo u njegovom lečenju imao je Denis Šruder koji ga je 2018. godine doveo u Braunšvajg. 

Foto: AP/Photo

 

- Izbacivanje u Braunšvajgu je bilo zasluženo. Ako te ne uhvate, nastavićeš da živiš tako i misliš da je život na način na koji to radiš ispravan. U drugoj sezoni pod Denisom kao vlasnikom, skinut sam bolestan posle tri ili četiri utakmice - to ću reći. To je takođe, na neki način, bila bolest, moram da kažem. Takođe je trebalo da se leči. To sam i uradio. Bio sam ljut i razočaran u sebe jer sam sve bacio - rekao je nemački košarkaš. 

Na svu sreću, Mušidi se nakon nekog vremena opametio i sada je na novom početku. Ističe da je povratak na sporski način života bio težak, ali da je to bio jedini put da ponovo zaigra košarku. 

- Morao sam ponovo da zaradim poštovanje i pokažem da sam i dalje ozbiljan u vezi sa košarkom, iako je ona moj život - podvukao je Mušidi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija