• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.10.2023

20:47

Zvezda sa Novakom i Borišom u publici razbila Asvel!

Starsportphoto

Košarka

Zvezda sa Novakom i Borišom u publici razbila Asvel!

Podeli vest

Crvena zvezda je samlela Asvel 94:73 u 1. kolu ovogodišnje Evrolige, a podršku su imali od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i reprezentativca Srbije Boriše Simanića!

Košarkaši Crvene zvezde su startovali silovito ovogodišnje izdanje Evrolige i sa, neverovatnih, šest trojki iz isto toliko pokušaja, zatrpali koš gostiju pred specijalnim gostima Borišom Simanićem i Novakom Đokovićem.

Oduševljenje publike prilikom dočeka Novaka Đokovića nije se smirivalo u prvih nekoliko napada, pošto izabranici Duška Ivanovića nisu grešili.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković

Odmah je bila evidentna promena u napadima crveno-belih u odnosu na prošlu sezonu. Lopta se spuštala na Ognjena Kuzmića, koji bi, nalazio igrača koji je sam izvan linije za tri poena, a ovaj bi nemilosrdno kažnjavao nepažnju Ti Džej Parkerovih izabranika.

Foto: Starsportphoto

Marko Simonović je u prvoj četvrtini ubacio 10 poena

Već posle prve četvrtine, domaći su ostvarili dvocifrenu prednost i na prvi predah otišli pri rezultatu 29:18.

Drugih deset minuta krenulo je stegnuto sa obe strane, pa nije viđen koš čitava dva minuta. Tada je šut za dva pogodio Frenk Džekson, a Duško Ivanović pozvao tajm-aut. 

Pozitivno je uticao minut odmora za košarkaše Crvene zvezde pa su odgovorili munjevitom serijom od 7-0 i tako utakmicu vratili u mirnije vode.

Gde je Simonović stao, nastavio je Rokas Gidreaitis. Litvanac je pogađao za tri poena kad god bi se podigao na šut, činilo se, pa je vrlo brzo postao najefikasniji pojedinac na utakmici sa 14 postignutih poena u prvom poluvremenu koje je okončano sa 52:31 u korist domaćih.

Foto: Starsportphoto

Rokas Gidreaitis

Treća četvrtina je protekla koliko-toliko mirno za domaće. Konstantno je prednost bila oko 20 poena, ali trener Ivanović, stalnim promenama petorke, nije želeo da dopusti opuštanje.

Međutim, do neizbežnog blagog pada u igri je došlo i, najviše zahvaljujući Žofriju Lovernju i Frenku Džeksonu u poslednjih deset minuta se ušlo pri rezultatu 69:55 za Crvenu zvezdu.

Vrlo brzo su crveno-beli vratili prednost na komfornih +20, te je Ti Džej Parker bezuspešno pokušavao da trgne svoje igrače tajm-autom posle samo jednog minuta igre.

Među mnoštvom raspoloženih igrača Duška Ivanovića istakao se novajlija Šabaz Nejpir, koji se publici u "Areni" predstavio sa ubačenih 21 poena, a sledili su ga Gidreaitis sa  17 i Simonović sa 14 postignutih koševa.

Foto: Starsportphoto

Šabaz Nejpir

U redovima gostiju, istakao se bivši igrač Partizana Žofri Lovernj. Francuz naviknut na obruče Beograda susret je završio sa 18 poena, dok je pojačanje iz NBA lige Majk Skot postigao 13, kao i Timoti Luvavu i Nando De Kolo.

Crvenu zvezdu očekuje zahtevan meč sa Cedevita Olimpijom u nedelju (8. oktobar) u okviru 2. kola Admiral bet ABA lige, pa zatim putovanje u Kaunas i neugodno gostovanje Žalgirisu 13. oktobra.

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  

Foto:  




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija