• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. V.

07.10.2023

07:00

Bivši igrači večitih poručuju: Zvezda je pokazala moć, bez brige za Partizan!

Starsportphoto

Košarka

Bivši igrači večitih poručuju: Zvezda je pokazala moć, bez brige za Partizan!

Podeli vest

Bivši košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović oduševljen je kako su crveno-beli izgledali protiv Asvela, dok nekadašnji igrač Partizana Vladimir Dragutinović smatra da će šamar dobijen od Makabija razbuditi crno-bele već na startu Evrolige.

Zvezda je demonstrirala silu na startu Evrolige, a ako postoji dobar poraz, onda je to Partizanov od Makabija, saglasni su Simonović i Dragutinović. Klub sa Malog Kalemegdana je sezonu u Evropi započeo znatno uspešnije jer su u punoj Areni deklasirali Asvel (94:73). S druge strane, šampion ABA lige poražen je na gostovanju Makabiju u Tel Avivu (96:81), pa se među navijače već na startu uvukla zebnja.

Predvođeni iskustvom

Zvezda je protiv Asvela predstavila sav napadački potencijal i u 94 poena stalo je rekordnih 17 trojki, u kojima su prednjačili Šabaz Nejpir, s pet pogođenih šuteva van linije 6,75 metara, i Rokas Gedraitis, s četiri ubačene trojke. 

Foto: Starsportphoto

Miloš Teodosić u duelu sa košarkašima Asvela

Nekadašnji kapiten crveno-belih Marko Simonović ističe važnost pobede u prvoj utakmici i smatra da je najveća snaga rekonstruisanog tima Duška Ivanovića veliki broj iskusnih igrača.
- Odlično otvaranje sezone. Veoma je bitno započeti pobedom takmičenje kakvo je Evroliga, mnogo znači taj prvi korak. Dobro je za Zvezdu i što je protivnik bio slabiji, uslovno rečeno, pa tim može da nastavi takmičenje nošen odličnom prvom partijom. Dobro je sklopljen čitav tim. Zvezda je puna iskusnih igrača koji znaju šta ih očekuje, znaju kako da se pripreme i kako da reaguju u datim trenucima. To je neophodno timu koji ima visoke ambicije - rekao je Simonović.

S druge strane, košarkaši Partizana su se rano predali u Izraelu, bledim izdanjem na tradicionalno nezgodnom gostovanju. Međutim, postoji pogodan trenutak za poraz, smatra bivši igrač "parnog valjka" Vladimir Dragutinović. 

Dobar poraz

Nekada sjajni plejmejker poručuje da "grobari" nemaju razloga za brigu.
- Na prvi pogled deluje kao da ima razloga za brigu, ali treba sagledati širu sliku. Ovo je samo trenutak slabosti. Laka pobeda nad Mornarom od 110:78 odvela je tim u razmišljanje "lako ćemo". Čak i s ovako uspavanom igrom Partizan je imao nekoliko prilika da se potpuno vrati u meč, ali su početničke greške presudile. Jedina dobra stvar je da se poraz dogodio sada, na početku takmičenja. Ovaj šamar će sigurno razbuditi igrače i trenera Obradovića, pa će u nastavku sezone biti maksimalno skoncentrisani - poručio je Dragutinović.

Foto: Starsportphoto

Danilo Anđušić bez poena protiv Makabija

Oba nekadašnja košarkaša ukazuju na izuzetan igrački kadar kojim "večiti" raspolažu i koji ne zaostaje za najjačim timovima Evrope.
- Oba tima imaju velike ambicije s izuzetnim sastavima. Ekipe vode sjajni treneri i za njih je sezona u potpunosti otvorena - složili su se Simonović i Dragutinović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija