• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

20:07

Ponavlja se ruski scenario! Makabi izbacuju iz Evrolige?

EPA Images

Košarka

Ponavlja se ruski scenario! Makabi izbacuju iz Evrolige?

Podeli vest

Sport u Izraelu je zbog rata sa Palestinom potpuno stao i napravio velike probleme klubovima, pre svih Makabiju iz Tel Aviva koji bi zbog svega mogao da ostane bez Evrolige!

Naime, "ponos Izraela" je odigrao samo jedan meč u elitnom evropskom takmičenju i to pošto je dva dana pre početka sukoba na svom terenu pobedio Partizan. Ubrzo posle toga izbio je rat, pa je Makabi morao da odloži meč protiv Armanija, a ove nedelje je odlučio da u duelu sa Valensijom promeni domaćinstvo. 

U međuvremenu, igrači i stručni štab kluba iz Tel Aviva preselili su se na Kipar, gde treniraju i pripremaju se za utakmice Evrolige. Međutim, to bi moglo da bude uzaludno, ukoliko se čelnici Evrolige odluče za radikalan potez. 

Kako prenosi poznati litvanski novinar Donatas Urbonas postoje šanse da Makabi bude suspendovan iz elitnog takmičenja zbog učešća njihove zemlje u ratu, baš kao što je to bio slučaj i sa Rusima prošle sezone. 

- Prošle nedelje sam imao nekoliko razgovora oko Makabija koji su me zabrinuli. Nisam razumeo da je situacija tako ozbiljna povodom njihovog učešća u Evroligi ove sezone. Znam za užasne stvari koje su se desile, da su otišli na Kipar, mislio sam da će pronaći neko neutralno mesto, tamo će igrati i trenirati i vratiti se u jednom trenutku u Tel Aviv, ali od nekih važnih ljudi sam čuo da postoje brige povodom njhove budućnosti. Ima mišljenja da bi Makabi mogao da bude suspendovan iz Evrolige, kao što je i CSKA Moskva. Oni učestvuju u ratu i to je upozorenje za sve - rekao je Urbonas u svom podkastu.

Foto: EPA Images

Navijači Makabija neće gledati svoje miljenike u Evroligi?

Litvanac je istakao da mnogi klubovi strahuju da ugoste Makabi, jer se plaše eventualnih incidenata.

- Ne poredimo uticaj Rusije i Izraela u tim ratovima, ali pričamo o timu koji bi mogao da bude i meta kada putuje na gostovanja. Primetio sam i na Tviteru da je bilo transparenata "Oslobodite Palestinu" na meču Panatinaikosa i Bajerna. Imaju puno neprijatelja. Čuo sam od nekih timova iz Evrolige da zbog sigurnosti je veliki pritisak na domaćina. Ako su oni na meti nekih navijača koji bi mogli da dođu u halu, to je pritisak i na domaćina jer ne znaju šta bi moglo da se desi. Čuo sam da su zvali i rekli da će za dve-tri nedelje sve biti u redu i da će igrati u gostima, ali sam isto čuo i da protivnici igrači neće da idu u Izrael - zaključio je Urbonas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija