• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2023

07:00

Novi okršaj večitih rivala u Areni! Anđušić: Želimo reprizu

Starsportphoto

Košarka

Novi okršaj večitih rivala u Areni! Anđušić: Želimo reprizu

Podeli vest

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras će po drugi put odmeriti snage i to u samo pet dana!

Crno-beli će, posle trijumfa u evroligaškom derbiju u četvrtak veče (88:86), pokušati to isto da ponove i večeras od 20 časova pred svojim navijačima u 5. kolu ABA lige, dok će crveno-beli učiniti sve da se revanširaju najvećem rivalu!

Sigurno je da će ekipa sa Malog Kalemegdana ponovo protiv sebe imati i krcatu Beogradsku arenu, s obzirom na to da gostujućim fanovima nije dozvoljeno prisustvo na tribinama. Prethodni duel obeležili su preokreti, drama i uzbudljiva završnica, u kojoj je na kraju junak bio Aleksa Avramović. Plejmejker "parnog valjka" je pogodio ključne šuteve u finišu, dok je etiketu tragičara dobio Miloš Teodosić, pošto je as Zvezde promašio tri slobodna bacanja kada se meč lomio.

Manje oscilacija

Sada je pred najvećim srpskim klubovima novih 40 minuta žestoke borbe, a s obzirom na to da je aktuelni šampion u prošloj rundi neočekivano izgubio od Mege, jasno je da će biti pod većim pritiskom. Eventualni novi poraz zakomplikovao bi situaciju oko bitke za prvo mestu na tabeli, koje kasnije u plej-ofu donosi i prednost domaćeg terena.
 

Foto: Starsportphoto

Danilo Anđušić i Luka Mitrović

Koliko je ova utakmica važna za "parni valjak", naglašava i Danilo Anđušić (32), koji priželjkuje da se ponovi furiozan start.

- Biće ovo jako teška utakmica, kao i prošla, ali nadamo se reprizi. Pobeda bi nam mnogo značila zbog pozicije na tabeli ABA lige. Trijumfom bismo se odužili za onaj poraz od Mege i to je za nas izuzetno važno. Ponovo moramo da uđemo u meč fokusirani, ali i još motivisaniji nego prošli put - kaže Anđušić za Informer.

Iskusni bek naglašava da ekipa ne sme da ima onakve padove u igri, kao u drugoj i trećoj četvrtini u prethodnom derbiju.
- Prvih deset minuta iz tog meča, kada smo napravili seriju 17:2, moraju da nam služe kao recept i za novi okršaj. Svesni smo snage Crvene zvezde i znamo da neće biti lako da ih zadržimo na malom broju poena. Ipak, uz dobar start i mnogo manje oscilacija, nadamo se najboljem - poručuje Anđušić.

Kapiteni povređeni

Kada je reč o igračkom kadru oba tima, poznato je da će Partizan biti prilično oslabljen večeras. Trener Željko Obradović neće moći da računa na kapitena Kevina Pantera, kog čeka pauza od najmanje dve nedelje, dok je van stroja već neko vreme i Mateuš Ponjitka.
S druge strane, Zvezda bi trebalo da bude jača za beka Nemanju Nedovića, pošto je rešio problem sa zadnjom ložom, zbog kojeg je propustio prethodni duel. Međutim, kapiten Branko Lazić neće moći da pomogne saigračima, jer ima povređeno rebro još od meča sa FMP-om 23. oktobra.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija