• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

17:26

Moneke srušio "večite", a iza svega stoji Vanja Marinković!

profimedia

Košarka

Moneke srušio "večite", a iza svega stoji Vanja Marinković!

Podeli vest

Pokušao sam da namerno promašim bacanje na treningu kao protiv Crvene zvezde, ali nisam uspeo, otkrio je krilni centar Baskonije.

Od kako se krajem oktobra Duško Ivanović vratio na klupu Baskonije, velikan iz Baskije upisao je dve pobede nad srpskim klubovima. Heroj obe bio je Čima Moneke koji je sa linije slobodnih bacanja presudio Partizanu, a nekoliko nedelja kasnije i Crvenoj zvezdi. 

Protiv crno-belih krilni centar Baskonije bio je precizan oba puta, da bi protiv crveno-belih, oba slobodna bacanja promašio. Ispostavilo se to ključno za pobedu nad Zvezdom budući da je Moneke gađao prvi obruč, uhvatio svoj promašaj i vreme je isteklo.

Mnogi su taj potez Monekea opisali kao "genijalan", a Nigerijac je danas otkrio da iza svega stoji Vanja Marinković koji mu je posavetovao da drugo bacanje protiv Crvene zvezde promaši. 

- Nisam igrao 15 minuta pre toga, ohladio sam se i bio sam nervozan. Kada sam koračao ka liniji za slobodna bacanja, razmišljao sam o tome da sam već bio u istoj situaciji protiv Partizana. Na prvom sam imao dobar oseća, a ono je ušlo, pa izašlo. Vanja Marinković mi je dobacio da promašim. Pogledao sam na sat, video da je ostalo 1.2 sekunde, trener mi je isto govorio da promašim. Kako da promašim, a da ne uhvate? Onda sam učinio kao Stiven Adams - otkrio je Čima Moneke. 

 

 

Nakon utakmice sa Crvenom zvezdom Moneke je na treningu pokušao da ponovi nameran promašaj, ali nije uspeo. 

- Mitrović me 'provalio' i javljao saigračima šta mi je namera i da ulete spoljni igrači kako bi sprečili da mi se vrati. Uradio sam sve savršeno. Nikad to nisam vežbao. Sutradan na treningu sam opet pokušao i nisam uspeo, pogodio sam tablu. Ljudi ne znaju koliko je to teško - rekao je košarkaš Baskonije. 

Za razliku od pravila ABA lige, gde takav potez nije dozvoljen i sličan pokušaj nije prošao Matijasu Lesoru u finalu ABA lige prošle godine, u Evroligi i NBA ligi igraču je dozvoljeno da krene na svoj promašaj nakon slobogdnog bacanja. 

Foto: profimedia

 

- Obe utakmice su bile lude, nestvarna pažnja prema meni. Taj klip Evrolige je najgledniji svih vremena. Video sam da je to pravilo u ABA ligi i da je to svirano Lesoru, ali to ne važi za Evroligu i NBA - podvukao je Moneke. 

Moneke je ove sezone jedan od najboljih pojedinaca Evrolige sa prosekom od 15,4 poena i 6,4 skokova po meču. Iza sebe ima samo dve slabe partije na kojima nije bio dvocifren - protiv Monaka kada je ubacio četiri poena, a potom i na meču sa Fenerom tri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija