• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.01.2024

10:01

ABA liga: Zvezda igra derbi u Ljubljani, Partizan ima zicer

Starsportphoto

Košarka

ABA liga: Zvezda igra derbi u Ljubljani, Partizan ima zicer

Podeli vest

Nakon "večitog" derbija u Evroligi, beogradski rivali se vraćaju obavezama u regionalnom takmičenju i za rivale imaju slovenačke ekipe.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u četvrtak su odigrali treći ovosezonski derbi, a svega dva dana kasnije čekaju ih dueli 15. kola ABA lige!

Bez ikakve sumnje meč dana u regionalnom takmičenju je okršaj Cedevite Olimpije i Crvene zvezde u Ljubljani od 17 časova (Arena 1 premijum). Umela je slovenačka ekipa da namuči favorite, ove, ali i prethodnih sezona, pobeđivala je Partizan u "Stožicama", pa će timu Janisa Sferopulosa biti potrebno mnogo snage i koncentracije da ostvari trijumf.

Foto: Starsportphoto

Fredi Gilespi i Adam Hanga

 

Naravno, Zvezda je veliki favorit, jer ima mnogo kvalitetniji sastav i igra sa mnogo samopouzdanja nakon fantastičnih pobeda nad Fenerbahčeom i Partizanom u Evroligi.

Osim toga, Ljubljančani prolaze kroz veliku organizacionu, ali i rezultatsku krizu. Nedavno su smenili trenera Simonea Pjaniđanija i na njegovo mesto postavili Zorana Martića. Italijanski stručnjak platio je ceh očajnih izdanja u Evrokupu, gde "zmajčeki" imaju poražavajući skor 0-13. U ABA ligi su značajno bolji i imaju deset pobeda i četiri neuspeha.

Što se tiče crveno-belih, grčki stručnjak Sferopulos neće moći da računa na povređenog Nikolu Topića, dok su pod znakom pitanja nastupi Džoela Bolomboja i Luke Mitrovića. Sa skraćenom rotacijom, Zvezda će probati da zabeleži 14. trijumf u takmičenju i zadrži ubedljivu prvu poziciju u regionalnom takmičenju.

Foto: Starsportphoto

Trener Zvezde Janis Sferopulos i Dejan Davidovac

 

Sferopulos pred današnji meč poziva na oprez.

Cedevita Olimpija je ekipa koja je trenutno druga na tabeli ABA lige, doživeli su samo jedan poraz na svom parketu i sa naše strane moramo biti spremni za vrlo tešku utakmicu. To znači da moramo biti spremni da i psihički i fizički igramo dobru košarku na obe strane terena - kaže Sferopulos.

Kada Zvezda bude završavala svoj meč u Ljubljani, otprilike negde tad počeće duel u beogradskoj "Areni" između Partizana i Krke (19.00, Arena 1 premijum). Nema nikakve sumnje da će ekipa Željka Obradovića pokušati da rutinski ostvari trijumf i tako se vrati na pobednički kolosek nakon bolnog poraza u derbiju od Zvezde. Krka je među najslabijim ekipama u ligi, pa se očekuje da Panter i drugovi ostvare ubedljiv trijumf.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Verovatno će Obradović odmoriti neke igrače i rasporediti minutažu, a pred meč se požalio se na zgusnut raspored u kojem se nalazi njegov tim.

- U ritmu smo igranja utakmica non-stop, praktično nemamo vremena za trening. Imamo i dosta igrača koji imaju određene probleme. Ali to nema nikakve veze, moramo imati najbolji mogući pristup. Posle loše odigrane utakmice protiv Zvezde u Evroligi, potrebno je da probamo da nađemo način kako bi pokazali pre svega ogromnu želju koja mora biti prisutna u svakoj utakmici - dodaje Obradović.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija