• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

22:57

Žalgiris prodisao sa Trinkijem! Mirotić se vratio porazom u Atini

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarka

Žalgiris prodisao sa Trinkijem! Mirotić se vratio porazom u Atini

Podeli vest

Košarkaši Žalgirisa pobedili su večeras na domaćem terenu ekipu Efesa rezultatom 96:70 u utakmici 24. kola Evrolige.

Kako je igrao Efes, a kako Žalgiris najslikovitije svedoči rezultat iz 12. minuta meča. kada je na semaforu stajalo 41:14?!

Već tada Žalgiris je mogao sebi da upiše pobedu, devetu ove sezone koja im daje određenu nadu da mogu uhvatiti priključak u borbi za doigravanje - naravno ako nastave sa ovakvim igrama i pobedama.

Od dolaska Trinkijerija na klupu ekipe iz Kaunasa, Žalgiris ima pozitivan učinak - 4-3.

Foto: Starsportphoto

 

Najbolji u domaćem timu bio je Laurinas Birutis koji je postigao 18 poena uz osam skokova, dok je Brejdi Manek dodao 13 poena, četiri skoka i dve asistencije.

U poraženom timu istakao se Vil Klajburn sa 19 poena, tri skoka i četiri asistencije.

Košarkaši Panatinaikosa su na domaćem terenu pobedili ekipu Olimpije rezultatom 79:62, dok je Barselona takođe na domaćem terenu pobedila Virtus rezultatom 84:57.

Za ekipu iz Milana, posle skoro dva meseca pauze, zaigrao Nikola Mirotić no ni on nije mnogo pomogao da italijanski tim uđe u egal borbu sa Atinajnima.

Panatinaikos je ovaj meč, po svemu viđenom, glatko dobio. Već u prvoj deonici je preuzeo vođstvo najveće (osam poena) koje do kraja nije ispuštao. Samo ga je uvećavao. Pred kraj druge deonice PAO je stekao dotad najveću prednost - 18 poena (42:24).

Nastavak je doneo identičnu sliku na terenu: autoritativnu partiju tima Ergina Atamana i kontinuiranu nemoć Mesininog sastava u kojem nije bilo previše raspoloženih pojedinaca.

Šabaz Nejpir je bio najefikasnijina utakmici sa 16 poena (2/7 za tri).

Povratnik Mirotić meč je završio sa 11 poena.

 

Evroliga, 25. kolo

Utorak

Bajern - Baskonija 112:109 posle produžetka
Crvena zvezda - Valensija 82:64
Asvel - Fenerbahče 73:83
Olimpijakos - Alba 101:87
Real Madrid - Makabi 106:101

Sreda

Monako - Partizan 85:70
Žalgiris - Anaolu Efes 96:70
Panatinaikos - Armani 79:62
Barselona - Virtus 84:57

Standings provided by Sofascore

 





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija