• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

22.02.2024

12:03

Svetski viceprvaci su gubili od Finske! Kari Pešić upozorio naciju

Starsportphoto

Košarka

Svetski viceprvaci su gubili od Finske! Kari Pešić upozorio naciju

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije igra sutra (20.00, RTS 1, Sport klub 1) u Pioniru prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. protiv Finske i apsolutni je favorit, a selektor "orlova" Svetislav Pešić poziva na oprez.

Kvota na srpske košarkaše, aktuelne svetske vicešampione, je 1,03, na Fince 10,50, ali Kari kaže da nije sve tako crno i belo.

- Ono na čemu mi moramo da insistiramo i da o tome vodimo računa je da igramo protiv Finske. Svi unutar tima, i igrači, mi nikoga ne potcenjujemo. Svesni smo naših mogućnosti, ali, istovremeno, nismo sami. Oko nas je mnogo šumova koji se prave, u smislu ko su ti Finci. A mi smo pre nekoliko godina izgubili od Finske. Oni su u međuvremenu dobili i Sloveniju i Hrvatsku, tako da je nekoliko zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, zemlje sa velikom košarkaškom tradicijom, gubilo od Finaca. Mi koji smo unutra to znamo. I mi se previše ne bavimo tim pričama, imamo ogroman respekt prema njima i tako ulazimo u utakmicu - jasan je Kari.

U slobodnoj prodaji je ovog jutra ostalo samo još 400 ulaznica. Selektor naglašava da je podrška publike jako važna.

- Uvek je podrška publike važna. Navijači koji dolaze da podrže reprezentaciju treba da znaju da igramo protiv ekipe koja je timski izvanredna i da nam je njihova podrška veoma važna - zaključio je Pešić.

U ovom kvalifikacionom prozoru, tim Srbije čine Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Pored Finske, Srbija je u grupi sa Gruzijom i Danskom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija