• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

23.02.2024

12:33

Dubai u Evroligi sa Svetislavom Pešićem na klupi!

Starsportphoto©

Košarka

Dubai u Evroligi sa Svetislavom Pešićem na klupi!

Podeli vest

Evroliga i Dubai dogovorili su saradnju na sedam godina, a glavni favorit za mesto trenera je Svetislav Pešić!

Tako navodi španski specijalizovani sajt "Encestando" uz informaciju da će selektor "orlova" biti strateg bogatog projekta.

Deoničari Evrolige imaće sastanak u ponedeljak (26. februara), tokom kojeg će se utvrditi poslednji detalji i potpisati sedmogodišnji ugovor sa Dubaijem.

Novi klub će za čast igranja u društvu najboljih izdvojiti oko pet miliona evra godišnje, a prvu sezonu će, kao što je i ranije najavljeno, odigrati u Evrokupu.

Želja je da se prvo formira baza ekipe i uspostavi dobra saradnja između igrača i trenera. Oni će tim praviti "od nule", ali je pretpostavka da će mnoštvo velikih i atraktivnih imena predstojećeg leta biti "namamljeni" visokim iznosima.

Foto: EPA

Majk Džejms i Lorenco Braun - među najboljim igračima Evrope

 Pored sume koju će svake godine isplaćivati, Dubai je obećao i dolazak mnoštva sponzora na Stari kontinent i mnogo veće prihode čelnicima Evrolige.

Što se glasanja timova iz Evrolige tiče, samo su Makabi i Olimpijakos bili protiv, devet timova je bilo za, a dva kluba bila su uzdržana.

Foto: EPA

Prvi čovek Evrolige - Dejan Bodiroga

Takođe, potvrđeno je i da će bogati klub biti član regionalne ABA lige. Želja im je da na trenersku poziciju dovedu Svetislava Pešića, a da im baza bude Beograd.

Po svemu sudeći, predstoji nam scenario sličan onom sa Saudijskom Arabijom i fudbalom, samo je sada u pitanju Dubai i košarka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija