• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

23.02.2024

23:03

Kari Pešić o Jokiću i da li preuzima Dubai! Ako nije spreman, bolje i da ne igra...

Starsportphoto©

Košarka

Kari Pešić o Jokiću i da li preuzima Dubai! Ako nije spreman, bolje i da ne igra...

Podeli vest

Selektor Svetislav Pešić posle pobede na startu kvalifikacija za Evrobasket protiv Finske govorio je o rivalu, igračima koji su učestvovali u trijumfu, ali i onima koji nisu igrali.

Kari se dotakao i Dubaija, ekipe koja bi navodno trebalo da uđe u Evroligu i u kojoj je on kandidat za trenera.

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Finsku rezultatom 77:61 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Pešić je prvo izneo impresije o utakmici:

- Teško je igrati protiv tima koji igra timsku košarku, koji je dobar u tranziciji, da pročitate njihovu odbranu. Kao i uvek bitna je treća četvrtina, tada smo razumeli kako igrati protiv tima koji brzo trči, promenili i pronašli ritam. U prvom ključan je bio Luka, u drugom Petrušev. za nas veoma važna utakmica, iznad svega je bilo bitno da se pobedi, dobili smo dvojicu novih igrača Dušana i Nikolu. Nikola je već igrao u kvalifikacijama. Svi znaju da ćemo igrati samo dve utakmice pred početak priprema za Olimpijski turnir. Bilo bi važno videti čime raspolažemo i sve igrače. Moramo da vidimo i šta dobijamo od igrača koji nisu igrali. za mene je uvek važno da imam mnogo igrača na raspolaganju.

Foto: Starsportphoto

 

Jedno od novinarskih pitanja bilo je i da li će neko od ovih igrača da otpadne sa spiska za Olimpijske igre? 

- Kad se ja ne brinem, nemojte ni vi previše da se brinete. Ovo su kvalifikacije za sledeće Evropsko prvenstvo, a ne kvalifikacije igrača za Olimpijske igre. Očigledno je da se za vreme od kada sam došao nešto desilo, sve se promenilo, evo koliko će trajati sezona, u nekim zemljama do juna, a treba se odmoriti i pripremati igrače posle za Pariz. Ja ih pratim, treniram ih kroz posete, razgovore, da budu još bolji, neke stvari poprave. Radujemo se što smo imali malo vremena da budemo i ovde. I u Danskoj i u Finskoj se igra košarka. Mi jesmo osvajali dosta toga u prošlosti, ali danas svi igraju košarku. Idemo u Gruziju, cilj je da i tamo pobedimo. 

U reprezentaciji postoji dobra atmosfera...

Foto: Starsportphoto

 

- Radujem se dobroj atmosferi, ali ne bih se vračao na to. I na Evropskom prvenstvu i na Svetskom kupu bila je dobra atmosfera, ali ništa ne uspeva kao uspeh. Igrali smo i tada fantastičnu košarku. Nekad se izgubi nekad pobedi, ne padam u nesvest ni u jednoj ni u drugoj situaciji. 

Pričao je selektor i o igračima koji su otpali sa šireg spiska za meč Urošu Trifunoviću i Ognjenu Dobriću. 

- Uroš Trifunović je imao tešku povredu, pa bolest, pa počeo odmah da igra u klubu, pa se to ovde osetilo, odmah se povredio, bolno je. Žao mi je što se Trifi stalno nešto događalo. Što se tiče Dobrića, morao je u Italiji da igra nezalečen. Došao je ovde da igra, ali nije mogao. Dobro je odradio terapije bolje je, videćemo sutra, možda će igrati, možda neće. Samo ako se bude osećao dobro.

Foto: Starsportphoto

 

Još jedanput se Kari Pešić osvrnuo na rivala:

- I pored toga što znamo mogućnosti Finske, oni su nas već pobedili ranije i nas i Hrvatsku i Sloveniju, nisu sad Finci kandidati za osvajanje velikih trofeja, ali organizuju Evropsko prvenstvo, imaju igrače, mi smo bili spremni da im na njihovu agresivnost odgovorimo. Da igramo naše sisteme. Odigrali su izuzetno agresivno i na loptu i na dodavanje. Sreća je bilo da smo igrali dobru odbranu, uhvatili smo ritam preko Luke, a u drugom preko Petruševa. Pokušavam da se adaptiram koliko je moguće, svoju filozofiju pokušavam da prilagodim, ali ne menjam. Reprezentatvni program je uvek rizičan, posebno protiv ekipa kakva je Finska, koja već pet godina igra u kontinuitetu. I publika nas je podržala, dala vetar u leđa u trećoj četvrtini.  

O pričama da će da preuzme Dubai:

- Koliko ja znam nema pregovora sa Dubaijem, niti sam ih ja počeo. Bilo je ponuda nekih evroligaških klubova. Sve sam podredio Olimpijskim igrama. Šta će se posle dešavati ne znam. Ne znam ni hoću li da budem trener. Doći će vreme kada i ja moram da kažem dosta je bilo. I pre nego što sam došao da budem trener odlučio sam da ne budem trener, pa me je Marko, moj sin ubedio da uzmem reprezentaciju.

O Nikoli Jokiću: 

- Često pričamo i Tarlać i ja sa Nikolom Jokićem. Prošle godine imao je tešku situaciju. Odigrao je preko 100 utakmica. Imao je i fizičke probleme. Nije bio ni mentalno ni fizički spreman. Do zadnjeg momenta se borio sa sobom da igra na Svetskom prvenstvu. Kada jednom odlučiš da igraš, od igrača se očekuje samo zlatna medalja i oni moraju da budu mentalno i fizički spremni i ako nisu, oni ne žele da ulaze u taj rizik. Zaboravljate koliko je igrača vrhunskih propuštalo ranije reprezentativne obaveze. Voleli bismo da bude spreman, ali ako nije, bolje da ne igra - smatra Pešić.

U narednom kolu, Srbija će 26. februara u Tbilisiju igrati protiv Gruzije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva
Politika

Kina visoko ceni rezultate koje Srbija ostvaruje! Zajednička izjava Vučića i Sija pravi pokazatelj čeličnog prijateljstva

Predsednici Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping, potpisali su danas Zajedničku izjavu Republike Srbije i Narodne Republike Kine o produbljivanju i podizanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i izgradnji zajednice Srbije i Kine sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

08.05.2024

20:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija