• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

23.02.2024

23:35

Avramović: Nervozno smo počeli, ali smo zasluženo pobedili

Starsportphoto

Košarka

Avramović: Nervozno smo počeli, ali smo zasluženo pobedili

Podeli vest

Košarkaš Aleksa Avramović bio je jedan od igrača koji je predvodio reprezentaciju Srbije do pobede nad Finskom (77:61) u prvom kolu kvalifikacija za Evrobasket.

Plejmejker je svojom igrom i borbenoščću podsetio na izdanja koja je pružao tokom prošlog leta na Mundobasketu u Manili. On je kraju postigao 18 poena u trijumfu nad Fincima

Avramović se posle meča posebno zahvalio publici u "Pioniru" koja je ispunila tribine do poslednjeg mesta i bodrila ih tokom cele utakmice.  

- Hvala publici koja je došla, pre svega deci koja su bili u velikom broju. Mnogo nam je značilo u trenucima kada smo možda bili u blagom padu. Davali su nam vetar u leđa i stvarno im hvala što su došli u ovolikom broju da nas podrže. Uvek je lepo ako smo na neki način mogli da ih podstaknemo da dođu i da nešto pozitivno vide od nas - rekao je Avramović na startu. 

Igrač Partizana se potom osvrnuo i na meč sa Fincima. 

- Što se tiče utakmice, osim tog starta, gde smo u prvoj četvrtini krenuli malo sporije i ušli sa nekom tenzijom. Posle toga smo igrali dobru košarku i sveli ih na 61 poen. Kad smo podigli nivo agresivnosti u odbrani otvorili su nam se i laki koševi, prodori i tranzicija i posle smo imali eto 16,17 poena razlike - konstatovao je Aleksa. 

Avramović je na kraju analizirao naredni meč sa Gruzijom, koji "orlove" očekuje za tri dana u Tbilisiju. 

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer će će biti puna hala. Oni su večeras izgubili od Danske i to ništa nije čudno, pogotovo protiv takvih ekipa koje dugo godina igraju zajedno. Možda na papiru nisu toliko snažne, ali baš takve me plaše. Imali smo u prošlosti situacije, kada smo takve utakmice i gubili. Gruzija je jedna fantastična ekipa predvođena Šengelijom i Tomasonom. Mi idemo da igramo našu košarku i da pobedimo - Avramović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija