• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

26.02.2024

19:49

Gudurić i Marinković rešetali! "Orlovi" slomili Gruziju

fiba.basketball

Košarka

Gudurić i Marinković rešetali! "Orlovi" slomili Gruziju

Podeli vest

Košarkaši Srbije ostvarili su i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine i večeras u gostima savladali Gruziju sa 76:63 (21:12, 17, 19, 22:21, 16:11) u okviru drugog kola G grupe takmičenja

"Orlovi" su u odnosu na meč sa Finskom, koji su dobili sa 77:61, večeras u Tbilisiju odigali mnogo bolje i angažovanije i nijednog trenutka nisu dovodili u pitanje trijumf.

Našu selekciju su do trijumfa predvodili Marko Gudurić sa 16 poena i Vanja Marinković sa 15, a dvocifreni su bili i Aleksa Avramović sa 12 i Filip Petrušev sa 11 koševa. Najefikasniji u redovima Gruzina bili su Tornike Šengelija sa 17 i Džo Tomason sa 15 poena. 

Da naše košarkaše očekuje dobro izdanje najavio je Petrušev pogođenom trojkom već u prvim sekundama meča. Strpljivom igrom "orlovi" su stizali do poena, ali su na drugoj strani sigurni bili i Gruzini, pa je su uvodni minuti protekli u egal igri. Ekipa Aleksandra Džikića je na kratko i povela sa 9:7, ali su se naši košarkaši razigrali u pravom trenutku i serijom poena odlepili se na plus devet i rešili prvu četvrtinu u svoju korist - 21:12. 

Foto: fiba.basketball

 

Drugu deonicu otvorio je Avramović trojkom za dvocifrenu prednost "orlova" (24:14) i činilo se u tom trenutku da naš tim diktira ritam. Ipak, usledili su brzopleti napadi "orlova" bez završnice, što je protivnik iskoristio i prišao na minus tri - 26:23. A onda su ekipe zamenile uloge na terenu, domaćinima je stao šut i ređali su greške, dok su naši košarkaši na krilima raspucanog Vanje Marinkovića, koji je postigao dve trojke vratio osetniju prednost, a potom su se nadovezali Avramović i PEtrušev, pa je naš tim stekao i maksimalnih 13 poena viška (38:25). 

Odmah je reagovao Džikić i zatražio tajm-aut kako bi prekinuo nalet Srbije i donekle je uspeo u tome. "Orlovi" su ponovo igrali bez ideje u napadu, što su Gruzini koristili i pre odmor smanjili na prihvatljivih minus sedam - 38:31.

Malo duži odmor prijao je Marko Guduriću, koji je drugo poluvreme otvorio sa pet vezanih poena i vratio "orlove" na dvocifrenu prednost (43:33). Ipak, kao i u prvih 20 minuta igre, ekipe su igrale po sistemu "toplo-hladno". Taman što se naši momci odlepili, Gruzija se razigrala, pre svih ruku su namestili Šengelija i Tomason i trojkama vratili svoj tim u igru - 45:41, pa je Pešić bio primoran da reaguje tajm-autom. 

Foto: fiba.basketball

 

Po povratku na teren "orlovi" su odgovorili trojkama Dobrića, Gudurića i Avrmovića za novu dvocifrenu prednost. Pokušali su Gruzini da uhvate priključak u završnici, ali su naši uspeli da odbiju njihov nalet i poslednju deonicu dočekaju sa komotnih plus osam (60:52). 

Gruzini su zapretili početkom poslednje četvrtine i mini serijom Šengelije prišli na četiri razlike i probudio domaće navijače, koji su očekivali dramatičnih deset minuta. Ipak, "orlovi" su u pravom trenutku zategli odbranu, strpljivo igrali i stekli maksimalnih 16 poena prednosti, koje protivnik do kraja nije mogao da stigne. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija