• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

13.03.2024

06:31

Jokića je bilo sramota! Selekor Pešić otkrio neverovatnu priču

Starsportphoto

Košarka

Jokića je bilo sramota! Selekor Pešić otkrio neverovatnu priču

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić (74) gostovao je u emisiji "Sportlajt" i tom prilikom otkrio detalje u vezi sa izostankom košarkaša Denvera Nikole Jokića (29) sa Svetskog prvenstva prošle godine.

Naša selekcija je u septembru osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili, gde je u finalnom meču poražena od Nemačke 83:77. Uprkos dobro odigranim utakmicama, moglo se primetiti da je reprezentaciji nedostajalo par iskusnih igrača, među kojima je bio i Jokić, koji je nekoliko nedelja ranije odveo Denver Nagetse do prve istorijske titule u NBA ligi i to kao MVP finalne serije.


Pešić je ovom prilikom do detalja opisao razgovor sa srpskim centrom pred početak priprema za Mundobasket, odlučivši da stavi tačku na sve spekulacije o Jokićevim razlozima da preskoči Svetsko prvenstvo.


- Moram da kažem, Nikola je bio tu do zadnjeg momenta. Ja sam obavio razgovore sa svim igračima, a njemu sam rekao: "Hajde ti malo dođi kasnije, hajde ti malo se odmori". I kada smo ga doveli do kraja u neku dilemu, on je rekao: Ne, mene bi sada bilo sramota da ja sada tamo dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP, da dođem zadnji ili predzadnji. Ja to neću. Ja hoću ili igram i dođem prvog dana priprema, kao što je bilo pred Evropsko prvenstvo, da budem prvi na prvom treningu i da poslednji izađem iz dvorane i još da radim individualno. Znači ako dolazim, onda sve ostalo što imam u privatnom životu nije prioritet. Prioritet je reprezentacija, prioritet su moji drugari i košarka". E, tako to rade najbolji. I zato su najbolji. To je to - objasnio je Pešić.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Srbija se osvajanjem srebrne medalje na Mundobasketu kvalifikovala za Olimpijske igre u Parizu ove godine. Još nije poznato u kakvom će sastavu "orlovi" otići na takmičenje, ali svi u zemlji nadaju se da će Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače. To znači da bi ekipu predvodio upravo Jokić uz ostale igrače iz NBA lige poput Bogdana Bogdanovića, Vasilija Micića i ostalih, ali i da bi se selektoru na raspolaganje stavili vodeći igrači Evrolige.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija